Senatorul Cristian Resmeriță – atac dur pe tema Termocentralei Paroșeni, la PNL

S candalul iscat de lipsa unui aparat care să monitorizeze, conform legii, emisiile de la Termocentrala Paroșeni, a ajuns la nivel politic și acum senatorul Cristian Resmeriță reacționează dur.

Nu este întâmplătoare nici asocierea cu Mintia, o termocentrală care, așa cum spune Cristian Resmeriță, a fost închisă cam în aceiași pași.
„La Mintia s-a produs același lucru. Autorizația de mediu a fost atacată, la vremea respectivă, tot de Garda de Mediu. La momentul respectiv, a crezut toată lumea că pur și simplu este o hârtie pe care o face. De acolo a pornit declinul și acum termocentrala Mintia e închisă, propusă spre
vânzare și o să vedeți că va fi tăiată la fie vechi”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD, în cadrul unei conferințe de presă.
Și de aici, până la un scandal în coaliție a fost un singur pas.
„Fac un apel la colegii din alianță, PNL, să își revizuiască comportamentul, dacă mai vor să aibă vreo legătură cu PSD, la nivel județean. Nu mă interesează dacă există vreo înțelegere între PNL și PSD, la nivel județean, dacă nu își bagă mințile în cap și nu acționează așa cum trebuie să acționeze”, a apostrofat senatorul PSD.
Transelectrica a amendat în ianuarie termocentrala Paroșeni pentru că nu a avut cărbune și nu a furnizat energie în sistemul energetic național, așa cum trebuia, iar acesta a fost încă un motiv pentru care senatorul PSD a reacționat la fel de dur.
„CEH a avut 6 milioane de lei să plătească, dar acei 6 milioane trebuia să îi pătească Roșu cu Dioane și cu Vișan, nu minerii. Pentru că Vișan conduce Paroșeniul, deși e la pensie și cu slugile de Dioane și Roșu, că m-am săturat de ei, dar plătesc minerii pe incompetența lor. E fondul de salarii pe două luni de zile. Nu au avut bani să cumpere acel dispozitiv pe care îl cere Garda de Mediu, dar plătesc 60 de miliarde de lei vechi, pe incompetența lor. PNL – asta e valoarea lor”, a mai spus Resmeriță.
Și, în concluzie, Cristian Resmeriță a mai spus: „Eu fac apel la colegii de la PNL să termine cu prostiile astea odată. Să își vadă și de guvernare, că m-am săturat. M-am săturat eu de minciunile lor. Prefectul se face că lucrează, fac întâlniri la CEH cu Roșu, nu știu pe ce lume trăiesc”.
Totul a pornit de la amenda pe care Garda de Mediu Hunedoara a dat-o termocentralei Paroșeni, pentru că nu a achiziționat un aparat de măsurare a emisiilor, inclusiv a celor de mercur. Și asta, deși legea e valabilă de anul trecut din vară, iar Termocentrala Paroșeni nu a reușit achiziționarea lui.
Diana Mitrache