Actualitate

Se fac pasi pentru biroul vamal din Petrosani

Posta Românã a pus la dispozitie un spatiu, iar angajatii vãmii ar trebui sã dea ok-ul pentru a deschide si la Petrosani, în Valea Jiului, un birou vamal.
Este o necesitate si ar fi ideal, acum când tot mai multi oameni îsi comandã produse on-line si, ca sã le ridice, sunt nevoitã sã batã un drum pânã la Deva.
Potrivit celor de la Posta Românã din Hunedoara, toate  demersurile sunt fãcute si, în Cartierul Aeroport, acolo unde existã un sediu al oficiului postal, va fi deschis biroul vamal. S-au zugrãvit încãperile si s-au perfectat circuitele, însã, singurii care trebuie sã dea girul final sunt cei de la Vamã. „Ce a depins de noi, am fãcut. Am amenajat un spatiu corespunzãtor si urmeazã acum cã cei de la vamã sã definitiveze procedurile”, a  precizat Romi Cãrmãzan, director Oficiul Judetean de  Postã Hunedoara. Dacã primesti un pachet din altã tarã si locuiesti în zona Vãii Jiului, trebuie musai sã faci un drum la Deva, la singurul sediu al vãmii din judetul Hunedoara. Si asta, chiar în conditiile în care poate coletul nu are o valoare nici mãcar egalã cu suma pe care o dai pe transport.  Potrivit unui comunicat al Postei Române, aceastã institutie intentioneazã sã extindã, în cursul acestui an, serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondentã format pachet mic domiciliati la nivelul întregii tãri. Un astfel de serviciu nu a existat niciodatã în zona Vãii Jiului si oamenii de aici sunt nevoiti sã batã drumul pânã la Deva, unde vama functioneazã dupã un anumit program riguros stabilit.
Diana Mitrache