Se circulă cu dificultate pe șoseaua de centură de la Vulcan. Sunt lucrări de asfaltare și traficul este deviat în mai multe zone. Lucrările fac parte din cele ce sunt executate pentru Linia Verde a autobuzelor, care va deveni funcțională în curând.

De la intrarea în Vulcan, circulația se desfășoară cu restricții. Aici au loc lucrările de asfaltare a șoselei de centură, un lucru extrem de așteptat de oamenii din acest municipiu.
Nu puteau fi făcute până acum, iar strada era deja extrem de degradată. Așa că acum, începe să prindă contur sistemul de transport ecologic de la noi. „Lucrările prin acest proiect pe Green Line, proiect integrat pe Valea Jiului, au început. Se desfășoară într-un ritm destul de alert. De acum încep primele asfaltări. Drumul a fost pregătit în totalitate, pe 2,2 km pe toata strada Nicolae Titulescu, din municipiul Vulcan. Începem să turnăm primul strat de asfalt, așa încât, într-o săptămână, două, sperăm ca primul strat să fie turnat pe tot amplasamentul străzii”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Linia verde cu autobuze electrice are baza principală la Vulcan. Aici este construit, în aceste zile, și depoul de autobuze. Iar lucrarea a prins contur în ultimele zile, când s-au ridicat, pe amplasament, primii stâlpi. „Deja se ridică panourile și scheletul garajului. La stațiile de autobuz deja sunt spațiile curățate și pregătite și ele. Asta ne bucură și ne dă speranță că anul acesta, în câteva luni, autobuzele Green Line vor circula în Valea Jiului”, mai spune primarul Cristian Merișanu.
Fiecare oraș al Văii Jiului va avea stații de călători, stații de încărcare rapidă și la Vulcan va fi depoul de autobuze, în zona Coloniei de Jos.
Pe lângă cele 26 de autobuze electrice, vor fi 4 stații de încărcare rapidă, 10 stații de încărcare lentă, două stații de încărcare rapidă autovehicule. Vor mai fi 20 de stații de încărcare lentă pentru autobuze, iar în total, valoarea licitației pentru autobuze, este de aproximativ 67 de milioane de lei cu TVA inclus.
Odată intrată în funcțiune, linia de transport cu cele 26 de autobuze electrice, va crea în Valea Jiului aproximativ 100 de locuri de muncă.

Diana Mitrache