Pentru a marca un sfert de secol de activitate în domeniul artei, artiștii din zona Văii Jiului expun la Petroșani. Vernisajul are loc joi, de la ora 15,00, la Casa de Cultură a Studenților. Expoziția, cu lucrări poartă numele de „Salonul de primăvară”.

Eugen Bencău, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Radu și Cipriana Chința, Robert Humel, Sorin Oprea, Lili Rub, Adrian Szuszer și Mădălina Trofin sunt numele de pe simeze. Grupați sub genericul Simeza, ei sunt cei care vor fi prezenți la ediția aniversară, din anul 25 al existenței acestui grup de artiști din zona noastră. „Este, în primul rând, „Salonul de primăvară”, care, de data asta, sărbătorește 25 de ani de muncă și de expoziții a grupului Simeza. Sigur că nu au oficial și o ideologie, dar sub această denumire, s-au coagulat artiști plastici din Valea Jiului, consacrați, mulți dintre ei și profesori de arte plastice, dar și mai tineri, care au devenit membri ai acestui grup, după perioada inițială”, a spus Lavinia Hulea, director Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, directoarea Casei de Cultură a Studenților din Petroșani.
Sunt artiști care au ținut, an de an, lumina aprinsă pe simeze, au creat și au expus lucrări.
Ne vor aștepta și pe noi la vernisajul expoziției de joi, 4 aprilie, de la ora 15,00, la Casa de Cultură a Studenților, pentru a le fi alături, acum, când sărbătoresc 25 de ani de existență.

Diana Mitrache