S-au dat singuri de gol

T rei tineri au plănuit o spargere în detaliu dar au făcut o greșeală care a dus la prinderea lor. Indivizii
s-au echipat pentru a nu lăsa urme, respectiv și-au luat mănuși, cagule, haine închise la culoare și s-au instruit cine să țină de pază.

Au uitat de vremea ploioasă, iar unul dintre ei a lăsat la locul infracțiunii urmele papucilor cu care era încălțat.
Potrivit anchetatorilor, cei trei și-au făcut un plan să spargă un apartament din Petrila, doi având misiunea de a ține de pază iar cel de-al treilea să caute bunurile de valoare. Astfel, hoțul a pătruns prin forțarea geamului de tip termopan în imobil, de unde a sustras un televizor, o drujbă şi două aparate de tuns.
”Inculpaţii au depozitat bunurile sustrase în spatele unor tomberoane aflate în apropierea florăriei situate la intersecţia str. Republicii cu drumul de acces în zona Colonie, de unde au fost transportate de inculpaţi în Petroşani, unde au fost valorificate contra sumei de 450 lei, împărţită în mod egal între cei trei”, se arată în dosar. În timpul furtului, pe pervazul ferestrei încăperii a fost observat, impregnat cu noroi, un fragment de urmă de încălţăminte, probă care a dus la incriminarea suspecților. Tânărul de 21 de ani, din Petrila, care a intrat în imobil a fost condamnat de către Judecătoria Petroșani la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni de închisoare cu
suspendare. Unul dintre complici s-a împăcat cu victima iar celălalt a primit o pedeapsă cu
suspendare de doi ani de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat.