Resmeritã: “Vochitoiu blocheazã softul de la pensii”

Primarul din municipiul Lupeni, Cristian Resmeritã l-a acuzat pe senatorul Haralambie Vochitoiu cã ar fi singurul vinovat de blocarea situatiei privind recalcularea pensiilor celor din grupa I de muncã.

În cadrul unei conferinte de presã, Cristian Resmeritã a afirmat cã are date clare din care reiese cã senatorul este singurul vinovat si singurul care a fãcut tot posibilul ca acest lucru sã nu poatã fi pus în aplicare pânã acum, desi legea a fost adoptatã în urmã cu cîteva luni. „Vreau sã vã spun si cred cã veti fi socati, pentru cã softul a fost blocat de senatorul Vochitoiu, la interventiile sale fãcute la Ministerul Muncii, pentru cã a considerat cã, (desi nici nu s-a discutat  cã as candida pe o altã pozitie, pânã în momentul de fatã),  ar fi favorizat PSD-ul cã a fãcut bine oamenilor. Este o atitudine total gresitã a dânsului, de neînteles pentru mine, pentru cã nu câstigã nici Cristi Resmeritã, nici altcineva, ci cei 10.000 de oameni, care trebuiau sã beneficeze de aceastã recalculare si îi cer ca, dacã nu ne ajutã, mãcar sã nu ne mai încurce”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Cristian Resmeritã l-a rugat pe Vochitoiu sã nu mai încurce socotelile. Asta, în timp ce senatorul catalogheazã afirmatiile primarului drept o minciunã si sustine cã softul va fi functional într-o lunã. Mai mult, Vochitoiu spune cã a dus un om din Valea Jiului la Bucuresti, tocmai pentru a sprijini si aceastã lege dedicatã minerilor.

„Atunci când dumnealui l-a dat afarã din primãria Lupeni pe city managerul Lungu Gabriel, pentru cã nu voia sã semneze ilegalitãtile legate de gondola lui Gãrdean, care este anchetat de DNA, eu, Vochitoiu Haralambie, l-am recuperat pe Lungu din somaj si l-am dus secretar de stat la Ministerul Muncii Solidaritãtii Sociale si Familiei, tocmai pentru a ne sprijini si a-i sprijini pe pensionarii din Hunedoara. El a lucrat, sub directa mea supraveghere la aceastã legislatie. Nimeni, în afarã de mine, nu îsi doreste mai mult ca pensionarii mineri sã îsi recupereze drepturile. Asadar, vreau sã vã spun cã, atunci când mai auziti astfel de minciuni, sã cereti argumente”, a precizat Haralambie Vochitoiu, la rândul sãu. În tot acest rãzboi, generat, cel mai probabil, de apropierea alegerilor parlamentare, singurii care pierd sunt pensionarii mineri, care au stat la cozi uriase, ca sã îsi depunã la timp dosarele.

Zadarnic, însã, pentru cã acel soft chiar este nefunctional. Totusi, minerii pensionari ar putea sã intre în posesia banilor în maxim o lunã de zile, dacã acest sistem informatic va fi gata. Potrivit legii, care a intrat în vigoare în luna iulie, minerii care au plecat din sistem dupã 2011 vor primi bani în plus la pensie, datoritã faptului cã a fost modificat stagiul de cotizare la 20 de ani, în cazul celor care au lucrat în grupa I de muncã.

Diana Mitrache

14 comentarii la „Resmeritã: “Vochitoiu blocheazã softul de la pensii”

 • 4 octombrie 2016 la 19:28
  Permalink

  Razmerita a omorat CEH cu tovarasii sai si acum are tupeu sa latre .Au plecat 1000 de oameni cu mana la PLU numai din cauza ta ,ar fi vremea sa te dai la fund.Chiar daca softul va intarzia ,se va calcula pensia de la data depunerii dosarului.

 • 4 octombrie 2016 la 21:15
  Permalink

  Traseistul Vochitoiu din luptatorul anti-basist a ajuns catelul care se plimba dupa Basescu la Tebea. Gretos, extrem de gretos. 🙂

 • 4 octombrie 2016 la 21:15
  Permalink

  ce tot mancati rahat cu asa zisul de soft?Bai aricilor ,nu este vorba de soft,este vorba de metoda de calcul si de introducerea in sistem a datelor fiecarui pensionar,pai voi credeti ca aceasta metoda se face cum pocnesti din degete?credeti ca sunteti la CEH ? Trebuie sa figurezi undeva ca altfel nu iti da bani astia de la munca.Credeti ca sunteti la biroul financiar din cadrul CEH unde sunt angajati doar incompetenti care nu stiu sa calculeze impozitul pe tichetele cadou?Aveti rabdare ca vor venii si calculele .Politicieni de rahat ce sunteti,mai ales mincinosul de Haribari.

 • 4 octombrie 2016 la 22:04
  Permalink

  doi infecti doua gunoaie politice care dezonoreaza valea jiului merita cite un sut in cur amindoi nici unul nu e mai breaz ca celalalt

 • 4 octombrie 2016 la 22:35
  Permalink

  Aceasta asazisa problema cu softul ma facut sa chibzuesc bine pe cine sa votez in decembrie .

 • 5 octombrie 2016 la 02:15
  Permalink

  daca era pt smecheri se calcula imediat pt amarati de pensionari nu merg calculatoarele …..mereti impuscativa

 • 5 octombrie 2016 la 04:34
  Permalink

  Haralambie Vochitoiu a fost si va ramane un gunoi !

 • 5 octombrie 2016 la 07:11
  Permalink

  DirtyHarry! ….

 • 5 octombrie 2016 la 09:26
  Permalink

  Poi, la casa de pensii se angajeaza la fel ca peste tot, la fel ca la mina, ca la primarie, ca la biroul parlamentar: neveste, nepoti, matusi, amante, copilasi.
  Cine dracu vreti sa munceasca pentru pensiile voastre daca voi stiti doar sa-i pupati in cur pe politicieni, sa dati in cap celor care nu sunt de acord cu voi si sa va ganditi doar la burdihanul vostru?

 • 5 octombrie 2016 la 10:53
  Permalink

  LINGAUL NR 1,HARALAMBIE,CU VRAJEALA DIN PARTID IN PARTID,SPER SA O IA IN MANA DE DATA ASTA

 • 5 octombrie 2016 la 11:57
  Permalink

  gigel tot ce i dai in mana duce la gura nu vezi ce s a rotunjit in ultima vreme?

 • 5 octombrie 2016 la 12:03
  Permalink

  Asta cu softul e pusA la cale de gunoiul de resmerita sa apara el fix inainte de alegeri sa minta ca el a rezolvat sa l votam dar il mai votesza dracu

 • 5 octombrie 2016 la 12:26
  Permalink

  Aristotel,tu la al cui burdihan te gandesti? Daca nu am avea politicieni,cum ar trebui sa fie condusa tara?

 • 5 octombrie 2016 la 12:29
  Permalink

  Asa am zis si eu.Cine oare il mai voteaza pe ala sau pe alalalt??? Si se pare ca turma are alt mod de a gandi…Ce jalnic!!

Comentariile sunt închise.