N u vor sã fie rãspunzãtori pentru ceea ce se petrece acum la Complexul Energetic Hunedoara, care nu a avut bani suficienti sã plãteascã toate salariile angajatilor, iar pentru asta retrage toti directorii din  functiile de conducere si, cine nu vrea, este exclus din PSD.
Este si situatia directorului general Samuel Dioane, pus la sefia CEH de PSD, dar care acum se împotriveste si, ca atare, este exclus din partid.
„L-am rugat, pentru a nu mai exista perceptia publicã cã PSD si PNL conduc CEH, sã se retragã din postura de director general. Mi-a explicat prieteneste cã nu doreste sã se retragã din postura de director, cã are mandat pânã în 3 martie si cã doreste sã îsi ducã mandatul pânã atunci, urmând sã vadã atunci ce se întâmplã. Din cauza refuzului ce mi l-a servit, mi-am dat seama cã dânsul doreste mai mult pozitia de director general, decât la partidul din care spune cã face parte si care l-a promovat. Pentru cã acolo nu a ajuns decât pe filiera PSD, drept dovadã, din acest moment domnul Dioane este în afara PSD si la prima sedintã a Biroului Executiv Judetean propun excluderea lui din partid”, a explicat Cristian Resmeritã, senator PSD.
Samuel Dioane este încã director general al CEH, însã, Cristian resmeritã spune cã acelasi lucru i-a cerut si lui Nicolae Drãgoi, care este sustinut politic pe functia de director la  MINVEST. „Dânsul a înteles si îsi va prezenta demisia, fãrã nicio problemã, în aceste zile. Miercuri este acolo AGA”, a mai spus senatorul PSD.
Si la fel a procedat si cu directorii de unitãti miniere, cãrora le-a cerut demisiile, însã, si aici sunt exceptii.
„Mai avem un om care ocupã o pozitie importantã si care este chiar membru PAD Lupeni, domnul Romosan, de la Lupeni. Dânsul nu intrã în aceastã discutie, desi a zis cã va respecta orice decizie pe care o vom lua, însã, dânsul nu a fost promovat pe linie politicã. Sã se înteleagã asta. A promovat lucrând de la muncitor necalificat, a trecut toate etapele pânã la inginer si a fost propunerea oamenilor de la minã sã fie director. De aceea nu intrã în discutie si angajatii îl vor în continuare”, a conchis Cristian Resmeritã.
Complexul Energetic Hunedoara este în insolventã, iar senatorul Resmeritã, desi recunoaste cã insolventa a intrat în vigoare pe mandatul lui Samuel Dioane, nu vrea sã îsi asume conducerea în parteneriat cu PNL. Asta, pentru cã în fruntea CEH este Cristian Rosu, presedintele PNL Lupeni.
Diana Mitrache