T ânărul înjunghiat la o petrecere le-a cerut judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara să fie indulgenți cu cel care era să-l omoare.

Arestat preventiv pentru tentativă de omor și trimis în judecată, atacatorul, un miner din Lupeni, a fost condamnat în cele din urmă la o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au făcut apel la soluția pronunțată de instanța de fond. Procurorul de caz arată că fapta săvârşită de către inculpat constituie tentativă la infracţiunea de omor iar condamnarea ar fi trebuit să fie pentru acestă faptă, nicidecum pentru vătămare corporală. ”În opinia parchetului nu este relevant numărul de zile de îngrijiri medicale de care a avut nevoie persoana vătămată şi nici atitudinea persoanei vătămate în faţa instanţei de fond, unde a declarat că l-a iertat pe inculpat şi a solicitat instanţei ca inculpatul să fie sancţionat cu indulgenţă. Mai mult, s-a arătat că încadrarea juridică a faptei inculpatului (…) trebuie să fie rezultatul coroborării tuturor probelor administrate în cauză, care duc fără putinţă de tăgadă la concluzia că inculpatul a acţionat cu intenţia de a ucide persoana vătămată. Sub acest aspect, s-a arătat că în faza de urmărire penală, în faţa procurorului, la data de 27.04.2023, persoana vătămată a declarat: ”Cer să fiu încunoştinţat când agresorul meu va fi eliberat din arest preventiv, sau ulterior din executarea pedepsei, întrucât îmi este frică de el, nu vreau să fiu contactat în niciun fel de el sau de vreo altă persoană din partea lui”, se arată în dosarul de apel. Instanța din Alba Iulia a constat că apelul este fondat și a desființat sentința primei instanțe, dosarul urând să fie rejudecat la Tribunalul Hunedoara.
Minerul a participat la o petrecere unde a băut peste măsură și s-a pus pe scandal. ”La un moment dat, din motive pe care nici un participant la petrecere nu și le aminteşte din cauza stării de ebrietate, între inculpat și persoana vătămată a izbucnit un incident în cursul căruia inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un cuţit găsit în gospodăria casei în care avea loc petrecerea, în partea dreaptă a toracelui, iar după ce persoana vătămată s-a aplecat ca urmare a înțepăturii suferite, i-a aplicat mai multe lovituri de intensitate redusă cu cuţitul în zona capului, partea temporală stângă. Ca urmare acestor lovituri, persoana vătămată a suferit leziuni uşoare la nivelul capului, respectiv hematom parietal stâng și plăgi tăiate la nivelul capului, care au produs leziuni ce au necesitat 14-16 zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosar.