Probe de la BAC suprapuse cu cele de la Evaluarea Națională

Două probe ale examenului de bacalaureat se suprapun cu cele de la Evaluarea Națională. Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp atât pentru proba de evaluare a competențelor digitale, cât și pentru cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit informării publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, s-a constatat că proba scrisă la Limba română de la Evaluarea Națională 2022 coincide cu perioada în care elevii de clasa a XII-a susțin competențele digitale. Potrivit notei, evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internaționă (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. Evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022.
Potrivit calendarului inițial, proba competentelor digitale (proba D) era programată în perioada 9-10 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) avea loc între 13 și 15 iunie.
Monika BACIU