Primul contribuabil a plătit impozitul în noaptea de Revelion, la Petroșani

S e spune că nu e bine să intri cu datorii în noul an, dar să achiți dările din prima
secundă a anului, asta e doar o performanță a contribuabililor din Petroșani. În acest municipiu, primul care a plătit impozitul pe 2023 a fost un cetățean care a accesat platforma on-line imediat după miezul nopții de Revelion.

Și acum e coadă la ghișeu, iar în zilele următoare se așteaptă să vină și mai mulți.
Oamenii au venit din prima zi la coadă, ca să nu mai vorbim de cei care au achitat on-line, chiar din prima zi a anului. Sunt oameni conștiincioși și care cred că așa e cel mai bine să procedeze. Asta, deși unii au făcut cale întoarsă, când au văzut aglomerația.
„Eu sunt pensionar. Am timp. Dar văd că e aglomerat, așa că revin mai târziu”, a fost reacția unui contribuabil, la vederea cozii de la ghișeu.
„Am venit. Întâi am stat și la Vulcan la coadă, că eu acolo locuiesc, iar acum am venit aici, la Petroșani, că s-a deschis mai târziu, abia din 13 ianuarie. E început de an. Când să venim, dacă nu acum. Dar da, am stat la coadă”, a spus un alt
contribuabil.
„Am venit să văd, e coadă. Renunț azi”, a spus un altul care s-a răzgândit pe moment.
„Eu sunt așa, să fiu la zi cu toate, că așa e
frumos. Am plătit tot, acum stau liniștită acasă”, ne-a spus o doamnă de aproape 90 de ani, care a stat la coadă.
La Petroșani oamenii vin în număr mare încă din primele zile în care se aceptă plata la ghișee, așa că și în acest an a fost la fel de aglomerat.
Se puteau plăti din
1 ianuarie 2023. Am avut niște verificări de făcut, legat de închiderea și deschiderea de an, așa că am preferat să deschidem ghișeele doar din data de 13 ianuarie. Sunt destul de mulți care deja au venit să le plătească, dar ne așteptăm să crească numărul lor, că s-au dat pensiile, iar pensionarii din să și le achite la ghișeu”, a declarat
Alin Gal, șef Serviciul Impozite și Taxe Locale Petroșani.
Ghișeul este deschis zilnic de la 8,30, la 16,30, iar on-line impozitele
pot fi plătite la orice oră. Tocmai de aceea a fost posibil ca, primul
contribuabil să achite dările din prima oră a anului 2023.
Diana Mitrache