Primăria Petrila nu găsește o firmă care să doteze un parc

De două ori a fost scos la licitație un contract de aproape 600.000 de lei care prevede furnizare produse (dotari) in cadrul proiectului „Regenerarea spatiului public urban al orasului Petrila-Parc Petrila” – Cod SMIS 118178, aferente urmatoarelor loturi: LOT 1 -Echipamente electrice si electronice, LOT 2 -Echipamente pentru parcuri si terenuri de joaca LOT 3 -Mobilier urban.
Până acum, tot de două ori a fost anulată licitația. În cadrul ultimei proceduri a fost anulat unul dintre loturi, și anume cel care presupune furnizarea de mobilier urban, fapt care a dus la anularea întregii  proceduri.
Autorităţile locale de la Petrila implementează un proiect cu fonduri europene.  Acesta prevede „Regenerarea  spaţiului public urban al oraşului Petrila-Parc Petrila”. În cadrul contractului se achiziţionează  mobilier urban, dar şi dotări pentru spaţiile de %joacă. 580.877 de lei este valoarea  contractului. În cadrul  proiectului se vor achiziţiona şi echipamente electronice, precum sisteme de supraveghere, dar şi hinţi, tiroliene pentru copii, circuit de competiţie cu 12 piste, topogan, echipament de joacă air glider, aparat de fitness  pentru adulţi şi masă de tenis, aparat  pentru întărire muşchi, perete  alpinism pentru adulţi, set echipament tiroliană pentru copii şi adulţi, set fileu şi rachete de tenis de câmp. Obiectivul general al proiectului este realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban,  revitalizării oraşului Petrila, regenerării unui teren industrial dezafectat.
Cosmin BACIU