Premierã pentru Valea Jiului. Statie de încãrcare a masinilor electrice în Straja

Turismul din Straja mai bifeazã o premierã. Începând cu acest sezon de schi, în statiunea montanã Straja va functiona o statie de  încãrcare a masinilor electrice.  Aceasta va fi amplasatã la baza telegondolei, în zona de agrement.
“Este o firmã care a câstigat un proiect european si va realiza o astfel de statie de încãrcare a masinilor electrice. La agrement va fi realizat un astfel de punct. Pe noi, ca Primãrie nu ne costã absolut nimic”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Edilii au precizat cã la Lupeni nu existã în evidentele Primãriei niciun autoturism electric, însã statia va fi folositã de turistii care vin din alte zone ale tãrii. Asa cum se stie, Straja este cãutatã de turisti din vestul României si nu numai.
“Având în vedere faptul cã Straja tinde sã ajungã de la an la an la un nivel foarte înalt din punct de vedere al infrastructurii, ne-am gândit cã un asemenea loc unde sã se poatã încãrca bateriile de la masinile electrice este”, a mai subliniat sursa citatã.  Proiectele de  dezvoltare a statiunii Straja continuã. Astfel, edilii cautã sã atragã cât mai multi turisti în statiunea montanã. Edilii anuntã cã în aceastã iarnã în Straja se va schia pe 30 de kilometri de pârtii.  Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni spune cã noul sezon de iarnã din Straja va debuta cu încã o pârtie de schi de peste 3 kilometri lungime. Edilii se asteaptã ca numãrul de turisti sã creascã. Statiunea Straja însumeazã aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiti cu zãpadã artificialã. Cele 11 instalatii de transport pe cablu vã asigurã accesul facil la toate pârtiile din statiune. Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipatã cu  instalatie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiazã si de instalatie de nocturnã, fãcând astfel posibilã utilizarea  pârtiilor pânã seara târziu. Sunt întretinute cu  ajutorul utilajelor de bãtãtorit zãpada, pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi. Datoritã construirii telegondolei si a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungã fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Premierã pentru Valea Jiului. Statie de încãrcare a masinilor electrice în Straja

  • 4 decembrie 2019 la 19:51
    Permalink

    Sa-mi trag una cu tesla in cojones ! Lupeniul va deveni primul oras din vale „Eco-Stupid-Carbune-Green Energy Smart”.
    O sa vedem in Lupeni numai masini Telsa pe carbune electrice.
    Bravo ba ! A-ti pus-o !

Comentariile sunt închise.