Premierã de Paste pentru angajatii CEH

Pentru prima datã în istoria mineritului de huilã a ultimelor decenii, minerii, dar, de aceastã datã si energeticienii, nu primesc primele de Paste. Este vorba despre angajatii Complexului Energetic Hunedoara. Totul se întâmplã din cauzã cã a fost denuntat contractul colectiv de muncã.

Complexul Energetic Hunedoara trece prin momente deosebit de grele, asa cum nu s-a mai întâmplat niciodatã pânã acum si, pentru cã administratorii au denuntat contractul de muncã al angajatilor, acestia nu mai iau bani în plus de sãrbãtori, asa cum erau obisnuiti. „Minerii si energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara nu vor  beneficia de primã cu ocazia zilelor de Paste, în primul rând, din cauza denuntãrii Contractului Colectiv de Muncã, de cãtre Casa de Insolventã si, în al doilea rând, din cauza lipsei fondurilor necesare asigurãrii acesteia”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.

Ultima primã pe care minerii si energeticienii au încasat-o a fost în decembrie, pentru Crãciun. Fiecare angajat de la CEH a primit câte 400 de lei, indiferent dacã lucreazã în subteran sau la suprafatã, mineri sau energeticieni. Banii au fost completati si cu tichete-cadou pentru cadourile copiilor, respectiv 5 tichete a câte 10 lei. Si dacã Mos Crãciun a fost  darnic, iepurasul nu va mai fi la fel, pentru cã în acest moment, CEH este în insolventã.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Premierã de Paste pentru angajatii CEH

 • 20 aprilie 2016 la 20:08
  Permalink

  P? ?i cu salarii mai mari de 5.000 de lei îi doare fix’n…
  C? ei oricum nu se streseaz? de bani, dar noi, ??tia mai mici ?
  Alo, GMC Craiova, se aude ?i la tine ? Fi?’ar ou?le clocite de Pa?ti !
  C? mare recuperare de pierderi ai f?cut din denun?area CCM-ului !

 • 21 aprilie 2016 la 00:57
  Permalink

  Daca nu se dau preme de Paste ,ar trebui sa treaca toti angajatii la Sindicatul Martorii lui Yehowa, ei serbeaza 1Mai ,Ziua Munci.

 • 21 aprilie 2016 la 07:58
  Permalink

  Multumiri sindicatului MUNTELE pentru realizarile marete. Oricum pe ei fix la doi metri in fata-i doare de mineri. La salariile lor de inspectori sociali sau ce functii au, nu mai au nevoie de prime de pasti. Multumim sindicatului, multumim conducerii care a fost si este la conducera CEH. Sa va stea in gat toata mancarea de pasti si sa va cada bine la ficat ca nu va mai satura ala negru.

Comentariile sunt închise.