Politia pe daciclete, în Aninoasa

Premierã absolutã în patrularea pe strãzile din Valea Jiului. Politistii locali au iesit în stradã cu daciclete, un fel de biciclete electrice, pe care angajatii din Politia localã Aninoasa le încearcã acum în premierã.
Primul care a avut ocazia sã se urce în sa, a fost un angajat care s-a declarat foarte multumit de performantele acestui mijloc de transport atât de economic.
„Este simplu, având în vedere cã este bicicletã cu încãrcare electricã. Merge atât pe modul pedalier, cât si pe modul electric. Nu este greu în teren, dar trebuie sã ne mai obisnuim. E mai bine decât pe jos, dar depinde de interventia la care  trebuie sã mergem si de locul în care trebuie sã ajungem”, a spus ag superior Cosmin Ionel Ilie, angajat la Politia Aninoasa.
La prima plimbare de acest fel, politistii au fost întâmpinati, fie cu aplauze, fie cu injurii, dar toatã lumea a remarcat prezenta acestor mijloace noi, unice în peisajul  Vãii Jiului. „Pãrerile sunt împãrtite. Nu îi putem multumi pe toti, dar încercãm. E un mod ecologic de a face patrulare si eu sunt multumit de ea”, a mai adãugat politistul local, ca rãspuns la strigãtele de pe margine ale celor ce stãteau la un pahar, la birtul din apropierea primãriei.  Primarul din Aninoasa este cel care a avut ideea de a cumpãra 4 astfel de daciclete fabricate la Târgu Jiu si acum  considerã cã investitia a meritat. „Eu zic cã este o treabã bunã si majoritatea oamenilor apreciazã acest mod de deplasare cu bicicletele a politistilor locali, pentru cã sunt mai vizibili, între oameni. Acum, depinde de  actiunile pe care le au. Dacã au anunt la 112, au masina la dispozitie,  pentru cã nu li s-a interzis total folosirea masinii,  dar când sunt în zona primãriei, pun mâna pe biciclete, consumul este zero, mai pedaleazã, mai dau pe electric, fac treaba foarte bine si eu zic cã va fi un model si pentru celelalte politii locale din Valea Jiului si, poate si din judet”, a explicat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.
Totul a costat administratia localã 16.000 de lei, dar primarul spune cã va face economie la combustibil si va  amortiza cheltuielile.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Politia pe daciclete, în Aninoasa

  • 6 septembrie 2019 la 21:36
    Permalink

    O chestie mai penibila nici ca se putea…

  • 7 septembrie 2019 la 14:43
    Permalink

    huraaaaaaaa traiasca Psd roman in frunte cu tovarasa Dancila ptr uimitoarele investitii in politie

Comentariile sunt închise.