Eveniment

Plimbare cu locomotiva, înainte de începerea anului scolar

Alexandru Skroban, dr. ing. din Petrosani care a construit o locomotivã, îi asteaptã pe copii cu o surprizã, chiar înainte de începutul noului an scolar.  Acesta va aduce, din nou, locomotivã în parcul central din Petrosani, unde îi va plimba pe micuti.
“Primãria Municipiului Petrosani, reprezentatã prin dl. primar TIBERIU IACOB RIDZI si dl. director VISAN DANIEL, au aprobat, ca pe data de 10.09.2017 la ora 14, în parcul CAROL SCHRETER, sã pornim locomotiva cu aburi si sã ne distrãm. Multumesc tuturor, celor care vor veni în parcul central. Rog sã vinã si cei care m-au ajutat sã-mi realizez penultimul vis din viata mea. Multumiri din adâncul sufletului meu”, scrie dr. ing. Alexandrul Skroban pe pagina sa de socializare. Bãrbatul ne spune si care este ultima sa dorintã. Este legatã tot de locomotive. “Ultima mea dorintã, care este? Nu este secret. Doresc înfiintarea unei asociatii sau a unei fundatii, care sã ducã mai departe construirea locomotivelor, model functional, care sã  umple parcurile noastre, spre bucuria celor mici si mari. Un atelier mecanic si un maistru, cum a fost la Liceul Industrial din Petrosani, ar însemna enorm de mult. Toate tãrile din jurul nostru sunt mult în avans fatã de noi, de fapt asta a fost secretul muncii mele. În prezent în Ungaria se desfãsoarã concursul european al locomotivelor modele functionale. Noi când vom participa la un astfel de eveniment? Depinde de noi”, mai spune bãrbatul.
Chiar de Ziua Minerului, micuta locomotivã cu aburi a fost expusã în Parcul Central Carol Schreter din Petrosani. Atunci, zeci de copii s-au bucurat de o plimbare cu locomotiva cu aburi.
Monika BACIU