Plan diabolic pus la cale de un tânăr din Petrila

C hiar de pe contul lui de Facebook, mama acestuia și fiica sa au primit mesaje prin care erau înștiințate că a fost răpit, dar și că-i vor fi tăiate mâinile și picioarele.

În schimbul eliberării sale, cele două femei trebuie să achite suma de 600 de lei. În realitate bărbatul se afla la o stână într-o zonă fără semnal. Cel care a încercat să-i șantajeze rudele este un recidivist.
Incidentul a avut loc în vara anului trecut, în localitatea Petrila, iar rudele celui ”răpit” au sesizat imediat polițiștii. ”La data de 22.08.2020, fiica persoanei vătămate s-a prezentat la sediul Poliţiei Petrila şi a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că numitul (…) a trimis mai multe mesaje mamei sale, prin aplicaţia Facebook Messenger, prin care o constrângea pe mama acesteia, prin amenințare cu acte de violență asupra numitului (n.r. tatăl ei), prin tăierea mâinilor şi picioarelor sau inclusiv cu moartea, să-i remită suma de 600 lei. (…) Organele de poliţie s-au deplasat pe raza oraşului Petrila cu scopul de a-l identifica pe inculpat. Martora s-a poziționat în zona tunel Petrila, rămânând în stația de maxi-taxi, agenţii de poliţie fiind în zona cimitirului Petrila. După un timp de aşteptare de aproximativ 30 min, inculpatul a sosit la locul stabilit pentru întâlnire, s-a apropiat de martoră solicitându-i banii conform înţelegerii, precizând totodată că numai după ce primeşte banii va suna pe o altă persoană să-l elibereze pe numit. Agenţii de poliţie au intervenit înainte ca martora să-i remită banii inculpatului”, se arată în dosarul de anchetă. Recidivistul a recunoscut în faţa organelor de urmărire penală fapta imputată. Anchetatorii au mai stabilit că ”răpitul” se afla în realitate la o stână, unde lucrează de obicei, zonă în care nu este semnal telefonic, motiv pentru care nu a răspuns apelurilor telefonice formate de către membrii familiei sale, neavând cunoştinţă de situaţia creată de inculpat. Recidivistul în vârstă de 24 de ani a fost acuzat de șantaj și condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare. Pentru că mai avea o condamnare cu suspendare va executa o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni închisoare, dar sentința Judecătoriei Petroșani nu este definitivă.