Administrația locală de la Petroșani vine în sprijinul Clubului Copiilor Valea Jiului cu suma de 10 mii de lei pentru ca mai mulți elevi talentați să poată participa la Festivalul Internațional de Creativitate şi Muzică Şcolară ce se va desfăşura la San Remo, Italia, în perioada 17-20 aprilie 2024.

În acest sens a fost înaintată o adresă către Primăria Municipiului Petroșani, iar în urma proiectului de hotărâre care a fost elaborate, consilierii locali au aprobat suma de bani necesară participări elevilor la acest festival.
”Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Petroşani cu nr. 3.952/05.03.2024, Clubul Copiilor Valea Jiului, prin dl. Kiss Cosmin, în calitate de director al clubului, şi prin d-na Berchi Ileana, în calitate de profesor coordonator al grupului vocal de copii „Glasuri de argint” şi preşedinte al Asociației „Glasuri de argint” Vulcan, solicită un sprijin financiar, de 10.000 lei, din partea instituției noastre, pentru elevii care, în urma calificării, vor participa la Festivalul Internațional de Creativitate şi Muzică Şcolară (GEF I Festival Mondiale di Creativita nella Scuola The World Festival of Creativity in Schools), ce se va desfăşura la San Remo, Italia, în perioada 17-20 aprilie 2024. Grupul vocal „Glasuri de argint” este format din elevi din toate localitățile Văii Jiului dintre care şase elevi vor fi din municipiul Petroşani şi vor reprezenta nu doar Valea Jiului, ci intreaga Românie la acest festival de anvergură internațională, cu melodia „Fără război”. Activitățile extrascolare reprezintă, pentru elevi, şansa unei dezvoltări armonioase, iar copiii care sunt implicaţi în astfel de activități descoperă disciplina, atât de necesară pentru cladirea unui viitor de succes. Fiecare elev care se implică în activități extraşcolare trebuie susţinut şi încurajat. De asemenea, fiecare proiect inițiat de către instituții, care au ca scop principal promovarea talentului copiilor, trebuie sprijinit. Având în vedere cele de mai sus dar şi importanța acestui festival, întrucât încurajează şi promovează talentul copiilor noştri, propun implicarea Consiliului Local şi alocarea din bugetul local a sumei de 10.000 lei”, arată proiectul de hotărâre aprobat de către consilierii locali de la Petroșani.