Petrosani: Când se deschide cinematograful 3D?

Cel mai asteptat moment la Petrosani este acela în care localnicii vor vedea acasã primul film 3D. Din pãcate, birocratia si câteva detalii care mai sunt de pus la punct au fãcut ca inaugurarea cinematografului sã fie din nou amânatã.
Asta, desi toatã sala a fost amenajatã, a fost fãcut si racordul la gaz a centralei, pentru cã de acest aspect depindea montarea ecranului, dar se asteaptã receptionarea lucrãrii.
„Luna aceasta, cei de la Compania Nationalã de Investitii vor face receptia lucrãrilor, dupã care ne vor preda nouã obiectivul. Din acel moment, noi, pentru cã am si angajat personalul, putem da drumul la cinematograf, cel mai probabil, în luna februarie”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În 12 iulie 2016 s-a dat ordinul de începere a lucrãrilor de cãtre Compania Nationalã de Investitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti. Primãria Petrosani a  suportat, din bugetul local, aproximativ 200 de mii de lei, care au fost investiti în: utilitãtile necesare, instalatia de gaz metan si alimentarea cu energie electricã, cu apã si canalizarea.
Investitia costã în jur de 3 milioane de lei si se deschide în vechea locatie a unui cinematograf, ce a dispãrut dupã Revolutie. Pânã atunci, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport. Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva  Cinema 7 Noiembrie, iar în plan este unul si la Lupeni. Acesta este, însã primul modern de la Petrosani.
Diana Mitrache