Petitii pe Facebook / Cheltuieli de zeci de mii de lei la cabinetul parlamentar

Noroc cã existã Facebook. Unul dintre parlamentarii hunedoreni primeste sesizãri din partea alegãtorilor prin intermediul paginii de Facebook.

Mariana Câmpeanu, senatorul care a ocupat si functia de ministru al Muncii nu se poate mândri cu o activitate parlamentarã vastã, ci se mândreste cu pagina de Facebook. Din cele 4 întrebãri, trei au fost adresate senatorului pe Facebook. Toate îi sunt adresate noului ministru al Muncii. Fostul ministru are si cabinet parlamentar. Dar în conditiile în care memoriile se primesc prin intermediul paginii de socializare, rolul cabinetului pentru care se alocã lunar, mii de lei pentru servicii de curãtenie, plata angajatilor si alte cheltuieli nu se mai justificã.

Numai anul trecut, Mariana Câmpeanu a beneficiat, conform legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, 64.323 de lei. Deputatii si senatorii primesc, pe durata exercitãrii mandatului, oindemnizatie lunarã, stabilitã prin lege. Din banii statului au fost alocati bani si pentru biroul parlamentar. În scopul exercitãrii mandatului în circumscriptiile electorale, deputatilor si senatorilor li se acordã lunar o sumã forfetarã din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare. Astfel, pentru cheltuielile salariale de la biroul de parlamentar al Marianei Câmpeanu a fost alocatã suma de totalã de 53.144 de lei, iar pentru cheltuieli pentru bunuri si servicii s-a alocat suma de 35.118 de mii de lei. pentru legislatura urmãtoare s-ar putea lua în considerare varianta desfiintãrii cabinetelor parlamentare în schimbul înfiintãrii cabinetelor parlamentare online. Acestea nici nu costã si sunt, se pare, mai eficiente.

Monika BACIU

Un comentariu la „Petitii pe Facebook / Cheltuieli de zeci de mii de lei la cabinetul parlamentar

  • 18 aprilie 2016 la 09:02
    Permalink

    e secret ca sunt toti hoti? inclusiv baba asta, muta satului?

Comentariile sunt închise.