Primăria Municipiului Deva a plătit la sfârşitul săptămânii trecute, Complexului Energetic Hunedoara suma de 122.427,64 lei, reprezentând subvenţii privind acoperirea diferenţei de preţ la energia termică livrată populaţiei în luna mai 2020.
Administraţia locală subvenţionează preţul la energia termică pentru devenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, ca o măsură de protecţie socială, ţinând cont de veniturile reduse ale acestei categorii de populaţie.Valoarea subvenţiilor acordate de la bugetul local al municipiului Deva pentru acoperirea integrală a diferenţei dintre preţul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 403/2019. De la începutul anului, Primăria Deva a plătit, în total, Complexului Energetic Hunedoara suma de 2.740.507,43 lei, reprezentând subvenţiile privind acoperirea diferenţei de preţ la energia  termică livrată populaţiei.
De menţionat este faptul că doar abonaţii din Deva mai beneficiază de agent termic şi apă caldă de la Complexul Energetic Hunedoara. În iarna trecută, în Valea Jiului niciul abonat nu a mai beneficiat de aceste servicii.
Cosmin BACIU