Peste 98% din elevii și preșcolarii hunedoreni participă la cursuri în sistemul clasic.

Sunt doar trei unități de învățământ cu activitatea față în față suspendată, ca urmare a solicitării conducerii acestora. Nu din cauza infecțiilor cu noul coronavirus, ci din cauză că nu există căldură în aceste unități de învățământ. Astfel, în această săptămână, în urma centralizării raportărilor din cele 252 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate,248 își desfășoară activitatea față în față.
Trei unități, care reprezintă un procent de 1,19% au activitatea în sistem integral ca urmare a solicitării conducerii unității de învățământ. Vorbim de Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Deva, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Deva și Școala Gimnazială Teliucu Inferior.
În perioada 21 – 25 februarie, 99 de elevi sau preșcolari au fost confirmați cu coronavirus și 31 de angajați din sistemul de învățământ.
În aceeași perioadă de referință patru clase sau grupe au avut activitatea față în față suspendată ca urmare a înregistrării a trei cazuri de infectare într-o clasă, într-o perioadă de 7 zile consecutive.
Monika BACIU