Persoane ratacite in Muntii Retezat

In data de 11 august a.c. la ora 19.45 efective din cadrul Postului Montan Jandarmi Nucsoara au fost solicitate prin S.N.A.U 112, pentru cautarea a 6 persoane ratacite in zona Culmea Lancita din Muntii Retezat.
A fost constituita o echipa de cautare salvare care a pornit in jurul orelor 20.30 in zona mentionata mai sus.
Ajunsa in zona Balea echipa de cautare salvare a jandarmilor hunedoreni s-a intalnit cu echipa SALVAMONT Hunedoara formata din 5 salvatori montani iar de acolo s-a inceput cautarea pedestra , in zona indicata de aplicatia SALVAMONT-VODAFONE pe care salvatorii montani le-au sugerat sa o instaleze pentru o localizare precisa a persoanelor ratacite.
In jurul orelor 01.00 in poiana Lancita au fost reperate vocal persoanele ratacite deoarece conditiile meteo erau nevaforabile. In jurul orelor 01.40 dupa deplasarea prin jneapan foarte des s-a ajuns la cele 6 persoane carora le-a fost facut o evaluare medicala preliminara, au fost hidratati si stabilizati termodinamic cu folii termoizolante deoarece prezentau semne de hipotermie.
Dupa cele mentionate mai sus s-a inceput deplasarea spre zona Baleia, iar pe durata acesteia 2 persoane de sex feminin au prezentat stari de rau motiv pentru care s-a solicitat ambulanta.
Ajunsi in satul Hobita cele 2 persoane de sex feminin au fost preluate de Ambulanta Hateg unde au primit ingrijirile medicale necesare ca apoi sa fie transportate la spitalul Hateg.

Un comentariu la „Persoane ratacite in Muntii Retezat

  • 13 august 2016 la 09:34
    Permalink

    Asa se intampla cand toti prostii naivi se cred exploratori montani.
    Muntele trebuie tratat cu mult, mult respect plus cunostinte de supravietuire solide!
    Cand crezi ca urcatul pe multe este egal cu plimbatul prin curtea din spatele casei sau plimbatul prin parc, inseamna ca esti cretin si nu ai ce cauta pe un traseu montan fara insotitor specializat care sa te indrume pas cu pas.

Comentariile sunt închise.