U n urs a coborât două zile la rând în zona din apropierea telegondolei de la Vulcan, iar autoritățile locale cer oamenilor să fie atenți. O comisie de specialiști s-a întâlnit la primărie și urmează ca animalul să fie
alungat. Jandarmii sunt și ei în alertă.

Ursul a distrus o stupină din apropierea stației de îmbarcare a telegondolei din Pasul Vâlcan. Animalul sălbatic nu a fost oprit nici de firul electric întins de proprietar și a distrus totul, iar a doua zi a revenit. Așa că administrația locală este acum în alertă. Ursul este un pericol pentru toți cei care vor să facă drumeții în acest loc. Și nu sunt puțini cei care ar fi în pericol.
„S-au văzut urmele, ceea ce indică clar că ursul a coborât mult. Teama noastră și
prioritatea este să avem grijă de oamenii care urcă, turiși, ori localnici, care fac drumeții în Pasul Vâlcan. Am luat legătura cu Asociația Vânătorilor și, după ce se întrunește comisia azi (n.r. joi, 25 mai), vor alunga animalele sălbatice. E un fel de goană și sperăm să fie trimis cât mai sus în munte, ca oamenii să circule în siguranță. Avem Jandarmeria montană și noi am
vorbit și cu ei să fie atenți, ca să ne anunțe și noi să putem anunța locuitorii”, declară Cristian Merișanu,
primarul municipiului Vulcan.
Ursul a ajuns până în zona locuită acolo unde un apicultor are o stupină. A intrat fără să fie deranjat de firele
electrice, iar proprietarul, care e plecat în pastorală cu o parte a stupilor, spune că a găsit
distrugerile abia a doua zi, când animalul sălbatic a ajuns din nou la stupi, semn că a învățat drumul și i-a plăcut mierea.
„Nu este pentru prima dată. Și anul trecut, ursul a coborât până la gospodăriile aflate foarte aproape de oraș”, mai spune Merisanu.
Timp de 3 zile, acum 2 ani, un alt urs a coborât din Pasul Vâlcan și a distrus mai mulți stupi în același loc. Crescătorul spunea că avea stupi cu miere, dar și stupi în care se formau noi generații de albine și că acolo ursul a dat atacul trei nopți la rând.
Diana Mitrache