Reprezentanții domeniului schiabil Straja anunță închiderea temporară a pârtiilor, în vederea reamenajării facilităților și pregătirii pentru sezonul de iarnă. Această decizie vine în urma succesului înregistrat la marea deschidere din 1 decembrie, unde turiștii au beneficiat de condiții optime pentru practicarea sporturilor de iarnă.

”Vă mulțumim că ne-ați fost alături din nou la marea deschidere și pentru faptul că ne bucurăm de câțiva ani buni de minivacanța de 1 decembrie, împreună, la Straja! A fost un weekend minunat! Vă anunțăm pe această cale că suntem închiși începând de mâine, pentru reamenajarea condițiilor optime pentru schi și snowboarding, dar ne revedem de vineri și până în primăvară”, informează administratorii domeniului schiabil Straja.
Echipa de specialiști lucrează intens pentru a asigura standarde ridicate de siguranță și confort pentru toți vizitatorii. În această perioadă, se vor realiza lucrări de întreținere, modernizare a infrastructurii și pregătire a pârtiilor. Straja reprezintă un domeniu schiabil popular situat în Munții Vâlcan, în apropierea orașului Lupeni din județul Hunedoara, România. Cu o altitudine maximă de aproximativ 1.440 de metri, Straja oferă o experiență de schi și snowboarding pe pârtii variate, adaptate atât pentru începători, cât și pentru avansați.
Domeniul schiabil Straja este echipat cu un sistem modern de instalații de transport pe cablu, care facilitează accesul turiștilor la pârtiile de schi. Pentru cei care doresc să își îmbunătățească abilitățile sau să învețe să schieze, Straja oferă servicii de învățare și antrenament prin intermediul școlilor de schi. Pe parcursul sezonului, Straja găzduiește diverse evenimente și competiții de schi și snowboarding, atrăgând atât participanți locali, cât și internaționali.
Lucian Resmeriță: ”Ne dorim ca acest sezon de iarnă să țină cât mai mult”
Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, este optimist în ceea ce privește sezonul de iarnă 2023-2024 și spune că acest lucru este benefic economiei locale. ”Cu siguranță va fi un sezon foarte bun. Sunt sigur că va fi un sezon cu multă zăpadă și cu mulți turiști. Va fi un an care va aduce multe lucruri positive, în plus față de sezoanele anterioare. Cum sezonul a fost deschis, cei care doresc să practice sportul de iarnă o pot face până sus în vârf pentru că și acea pârtie a fost deschisă. Telescaunul are un program mai lung de funcționare ceea ce este un lucru bun pentru că oamenii pot sta mai mult timp pe pârtii. În acest moment doar în Straja se află peste 500 de angajați din municipiul Lupeni, lucru benefic pentru economie. Ne dorim ca să facem în așa fel încât sezonul acesta să țină cât mai mult”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni. Ca în fiecare an în Straja pregătirile au început din timp iar temperaturile scăzute i-au ajutat și pe administrator pentru a putea da drumul tunurilor de zăpaă pentru ca pârtiile să fie de cea mai bună calitate.
Monika BACIU