Pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate

Persoanele cu venituri modeste vor primi, în continuare, ajutoare alimentare acordate de Uniunea Europeanã. Programul operational Ajutorarea persoanelor defavorizate, finantat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (POAD), se aflã în procesul de achizitie al alimentelor la nivel national.
Ministerul Fondurilor Europene a demarat procedura pentru achizitia de pachete cu ajutoare alimentare si pachete cu produse de igienã, inclusiv transport la punctele de  distributie ale primãriilor în cadrul POAD 2018-2021. 1.205.305.711 de lei este  valoarea contractului initiat de Ministerul Fondurilor Europene. România oferã  ajutoare alimentare si  asistentã materialã de bazã prin intermediul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD).
Programul contribuie la  consolidarea coeziunii sociale si la reducerea sãrãciei extreme prin distribuirea de alimente de bazã (sub formã de pachete  alimentare si mâncare preparatã), de materiale scolare pentru copii, trusouri pentru nou-nãscuti, articole de îmbrãcãminte si încãltãminte si produse de igienã pentru  persoanele cele mai  defavorizate. Ajutorul European prin POAD este completat de schemele nationale care se adreseazã persoanelor aflate în sãrãcie extremã.
Monika BACIU

Un comentariu la „Pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate

  • 31 octombrie 2018 la 04:12
    Permalink

    ?i handicapatele de la asistenta sociala de cate pachete beneficiaz??

Comentariile sunt închise.