Nu-i panicã! Vineri cad din cer obiecte

8 sirene vor anunta vineri între 10 si 12 un pericol iminent. Vor fi 5 sunete a câte 16 secunde, cu 10 secunde de pauzã, urmate la final de sunetul prelung ce va vesti încetarea alarmei aeriene, timp de douã minute.

Nu trebuie sã ne panicãm, spun specialistii în situatii de urgentã, dar vineri dimineatã simulãm un pericol potential, fie cã vorbim despre obiecte ce cad din cer, meteoriti, ori recipiente de deseuri toxice. Ce trebuie sã facã oamenii, însã, ne anuntã chiar cei care gestioneazã acest sistem public cu 8 alarme montate în cele mai importante puncte ale municipiului Petrosani. „Oamenii nu trebuie, în primul rând, sã intre în panicã, pentru cã nu se întâmplã nimic. E doar un exercitiu prin care se verificã sistemul de alarmare la nivel de tarã. Teoretic, ai trebuie sã se adãposteascã în subsolurile  blocurilor, a caselor, unde, în mod normal, ar trebui sã existe astfel de adãposturi antiaeriene”, ne explicã Ion Bunea, inspector de protectie civilã în cadrul Primãriei Petrosani.  Sunt sateliti ce se pot dezintegra în atmosfera Pãmântului si bucãtile de metal ar putea ajunge si la noi. Vineri vom afla cât suntem de pregãtiti si ce am putea face, atunci când auzim sirenele.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Nu-i panicã! Vineri cad din cer obiecte

  • 20 aprilie 2017 la 23:44
    Permalink

    Care subsoluri? Subsolurile blocurilor nu sunt curatate de ani de zile. Sunt pline cu apa si mizerie. Iar treaba asta ar trebui sa o faca cei de la Apaserv. Este datoria lor sa curete subsolurile blocurilor, doar de asta pl?tesc cetatenii la Apaserv.

  • 22 aprilie 2017 la 00:15
    Permalink

    poi de ce sa mori la subsol inecat mai bine mori la suprafata

Comentariile sunt închise.