Mircea Lăncrănjan încă un petroșenean pentru Arctic Ultra 6633

Este bucătar în Anglia, dar și l-a luat ca  exemplu pe Tiberiu Ușeriu și ne promite că vom auzi de el. Mircea Claudiu Lăncrănjan este din Petroșani, iar acum se antrenează în țara care l-a adoptat deocamdată. Merg, merg și iar merg, este devizul după care se antrenează acum la o sală performantă și promite că va duce la bun sfârșit maratonul de la Cercul Polar.

Tiberiu Ușeriu a fost un bun exemplu pentru sportivii din România, iar performanța lui nu a rămas fără ecou. Întâi Avram Iancu a ajuns la finish, iar acum un tânăr bucătar în Jersey, dar originar din Petroșani, ne spune că va face exact același lucru. Iar noi îl vom vedea în curând în Parâng, unde se va antrena în scurt timp. „În lunile care urmează voi merge acasă, în România, la Petroșani, unde este orașul meu natal și toată iarna voi încerca să dorm afară, într-un sac de dormit, ca să îmi obișnuiesc corpul și plămânii cu temperaturi cât mai joase posibile. Sigur că nu sunt condițiile de acolo, dar o să încerc să stau afară cât mai mult”, spune sortivul bucătar Mircea Claudiu Lăncrănjan.
Antrenamentele le-a făcut și în Anglia. Merge mult, merge foarte mult și, în plus, a apelat și la o sală performantă de acolo, unde poate beneficia de condiții ca la Polul Nord.
„Mă pregătesc, merg foarte mult. Recordul meu de mers este de 30 de ore, cu o oprire de doar o oră, cât am mâncat ceva. Am făcut cam 142 de km cu un rucsac plin. Merg la o sală în Anglia, unde au inclusiv cameră de altitudine, ce simulează o altitudine de 4000 m, și care practic reduce oxigenul și creează aceeași presiune, exact ca la Polul Nord. Am și o cameră de crioterapie și acolo merg să îmi obișnuiesc plămânii cu aerul rece. Merg, merg și dacă nu v-am zis că merg, merg iar foarte, foarte mult”, ne-a mărturisit tânărul din Petroșani..
Mircea are 42 de ani și un singur gând: să îi dea de capăt competiței Ultra Arctic 6633 de la Polul Nord.
Spune că e obișnuit cu muntele, doar a crescut în Valea Jiului și că antrenamentele sunt bine dozate și speră că își va putea măsura puterile acolo, în gerul arctic. „Vreau să mă descopăr pe mine, să văd din ce aluat sunt făcut. Toată viața am iubit sportul extrem și chiar l-am practicat și de data asta vreau ceva mult mai extrem. L-am văzut pe Tiberiu Ușeriu și știu că e extrem totul. Știu că te descoperi și poți să vezi cum reacționezi în anumite condiții, poate cele mai extreme de pe pământ”, a mai spus sportivul.
Mircea Lăncrănjan spune că a vrut de mai mult timp să atingă acest obiectiv, dar nu a fost nici pregătit, nu a avut nici banii necesari. Crede că norocul i-a surâs în Jersey, unde a găsit sponsori și oameni care să îl susțină, așa că ne promite că, încă un sportiv din Valea Jiului va ajunge la cursa de andfuanță extremă de la Polul Nord.
Diana Mitrache