Mircea Ioan Molot cãtre consilierii judeteni: ”Nu o sã primiti niciodatã invitatie scrisã”

Au primit votul de încredere, iar acum îi dezamãgesc. Este vorba de consilierii judeteni care sunt absenti, de cele mai multe ori, la evenimentele organizate de institutia pe care o reprezintã. Din cauza acestui lucru au fost trasi de mânecã de Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Consilierii judeteni ai PP-DD sunt nemultumiti de faptul cã nu au fost invitati la anumite evenimente la care institutia judeteanã are calitatea de organizator sau partener. În aceastã situatie se aflã consilierul judetean al PP-DD, Nicolae Ivãnus, care în ultima sedintã s-a arãtat nemultumit de faptul cã la evenimentul dedicat existentei a 65 de ani de cale feratã pe ruta Livezeni-Bumbesti Jiu, consilierii nu au fost invitati.

”Consider cã era o perioadã suficient de lungã în care acest acord ar fi putut fi supus votului Consiliului Judetean, nu trebuia sã asteptãm pânã acum; sau mai existã si posibilitatea convocãrii unei sedinte de îndatã, înaintea desfãsurãrii evenimentului respectiv. Sau mãcar consilierii judeteni din Valea Jiului ar fi putut fi informati asupra acestui eveniment si invitati sã participe”, a spus consilierul.

Replica presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a fost simplã si tãioasã.

”În ceea ce priveste invitatiile, nu stiu dacã dumneavoastrã ati fost prezent la sedinta respectivã, am spus urmãtorul lucru: cât stau presedinte al acestui consiliu judetean, nu o sã mai dau nici un fel de invitatie nici unui consilier judetean.

Fiindcã, de zece ani de zile, vã dau invitatii la tot felul de evenimente, de spectacole pe care le organizeazã Consiliul Judetean, iar onor consilierii – indiferent din ce legislaturã – nu le onorau si era penibil sã vedem acolo scaunele goale.

Presa din Valea Jiului, în schimb, a informat foarte mult asupra evenimentului. Intrarea era liberã, nu era cu bilete, ca sã vã iau din diurna destul de consistentã pe care o primiti pentru o zi de sedintã.

Asa cã pe viitor v-as ruga sã nu mai asteptati sã fiti invitati în mod special. Invitatia este generalã; întotdeauna când se desfãsoarã un astfel de eveniment organizat de consiliul judetean, consilierii ar trebui sã fie primii care se sesizeazã si care participã la aceste evenimente”, a spus Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Mai mult decât atât, Molot le-a atras atentia consilierilor judeteni de faptul cã la evenimentele care au loc în diferite zone ale judetului, însã cu precãdere în Valea Jiului, este singurul care participã, fãrã a fi însotit de vreun consilier judetean asta în conditiile în care si Valea Jiului a propulsat câteva persoane în cadrul institutiei judetene.

”E jenant pentru mine, de exemplu, cã mã duc la tot felul de evenimente, sãrbãtori ale eroilor, ale veteranilor si altele, si nu am nici un consilier judetean lângã mine, indiferent cã mã duc în Valea Jiului sau în altã zonã a judetului, dar înteleg cã si dumneavoastrã aveti un program foarte important si nu puteti participa la asemenea evenimente.  Deci vã spun încã o datã, rãspicat, cu fermitate, nu o sã primiti niciodatã invitatie scrisã, dar – vã amintesc si acum, încã o datã – de fiecare datã când are loc un astfel de eveniment organizat de consiliul judetean, dumneavoastrã stiti de el, l-ati aprobat si ati alocat si fondurile necesare; ca atare, nu asteptati niste invitatii scrise! Prefer sã vorbesc cu cetãtenii judetului Hunedoara si nu voi consuma nici un impuls ca sã vã anunt pe fiecare cã în data de, la ora, are loc un eveniment la care, dacã doriti, puteti sã participati.  Cam asta este ceea ce aveam sã vã spun. In rest, retineti – în legãturã cu evenimentele care s-au petrecut în Valea Jiului – cã dumneavoastrã ati primit votul în mod deosebit din Valea Jiului”, a mai precizat presedintele CJ Hunedoara.

Monika BACIU