Ministerul Energiei, în alertă, după avertizarea de ger

 

Ministerul Energiei este în alertă, după ce meteorologii au emis un cod de vreme severă. Temperaturile vor scădea și la -20 de grade, iar în acest context a avut loc o ședință a Comandamentului de iarnă la nivelul Ministerului Energiei.
Autoritățile dau asigurări că nu vor exista probleme. Asta în timp ce la Deva, oamenii nu au căldură din cauză că termocentrala Mintia este oprită din cauza lipsei de cărbune.
“S-a organizat ședința Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul ministerului Energiei de către Secretarul de Stat, Niculae Havrileț. La ședință au participat cei mai importanți actori ai sectorului energetic care mențin în funcțiune Sistemul Energetic Național și asigură furnizarea continuă și în siguranță Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de șapte-opt zile, România va traversa un șoc termic cu minime nocturne de până la – 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la – 8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui șoc termic”, arată comunicatul  comandamentului.
Toți actorii esențiali care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național au precizat că sunt pregătiți pentru perioada care urmează.
Monika BACIU