Actualitate

Minerii de la minele viabile s-au solidarizat cu protestatarii

Sindicatul Muntele, din care fac parte minerii de la minele considerate viabile, s-a solidarizat cu cei de la Paroseni si Uricani, imediat ce acestia au declansat protestul sub pãmânt.

Ortacii de la Lonea, sau Vulcan sunt constienti cã nici situatia lor nu este diferitã si tocmai de aceea au decis sã fie alãturi de minerii care lucreazã, la fel ca si ei, în conditii greu de imaginat, fãrã materiale, fãrã piese de schimb si asta de 4 ani de zile de când au fost înglobati în Complexul Energetic Hunedoara.

„Ne folosesc ca pe proprii sclavi. Nimeni nu a venit cu o îmbunãtãtire. Suntem în luna decembrie si suntem si noi amenintati cã nu ne vom lua plata în data de 15. Nici drepturile salariale convenite prin CCM, pentru cã nu avem transport de la si la locul de muncã, pentru cã nu avem materiale si baza pe care ar trebui sã o avem. Nimeni  din actualul Guvern nu se implicã pentru a ne asigura baza minimalã de piese si materiale de schimb, necesarul de personal, ce este nevoie de el si se merge cu: lasã cã merge si asa”, a declarat Ion Ciubotaru, lider sindical Mina Vulcan.

Si minerii de la Lonea au decis sã fie solidari si asta, mai ales cã acum vor trebui sã lucreze în flux continuu, fãrã week-end-uri libere. „Toatã mina Lonea duce lipsã de materiale si piese de schimb, iar onor conducerea CEH, toatã vara a tinut minerii acasã si nu i-a chemat sã creascã stocurile pentru perioada asta grea, de iarnã. Acum, însã, au gãsit ei solutia salvatoare de a da cãrbune mai mult printr-o metodã care nu va fi bunã. Ei vor sã bage minerii pe turã continuã, acum, de sãrbãtori, când nu vedem cum s-ar salva abatajul asa. Este o ambitie a celor de la CEH, care nu stiu ce vor sã demonstreze, cã noi nu avem materiale de bazã”, a spus si Vasile Pãduraru, lider al minerilor de la Mina Lonea. Potrivit unui comunicat remis presei de Sindicatul Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, minerii de la minele viabile sunt solidari cu cei de la neviabile, care nu si-au luat banii, pentru cã, spun ei în comunicat „Nu este normal, indiferent de situatia în care se aflã CEH si SNÎMVJ, ca salariatii, dupã o lunã de muncã, sã nu-si poatã încasa salariile”.

Diana Mitrache

10 comentarii la „Minerii de la minele viabile s-au solidarizat cu protestatarii

  • Fara investiti in minerit nu se poate sa fim rentabili .

  • din pacate mineri sunt umiliti ia uitati va in ceh sunt 15 directori frate si pun salvatorii sa le curete zapada in curte

  • Guvernul Ciolos (PNL) nu vrea sa acorde bani cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni . Nu se acorda bani de investiti in minerit la cele doua Mine viabile (EM Livezeni si EM Vulcan) . Nu se modernizeaza retelele de termoficare schimbarea tevilor de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor. Valea jiului (zona fara suprafete arabile) va deveni valea foametei SOMALIA , nu sau creiat locuri de munca doar promisiuni pe hrtie .

  • Suntem mineri si n-avem terenuri arabile sa ni le bagam in cur.

  • Eleno n-ai fost satisfacuta sexual sau cu cat te-a platit?

  • la cat de lingai sunteti meritati si mai multi directori

Comentariile sunt închise.