Minele Lupeni și Lonea nu se închid. Liberalii au semnat (inutil) un angajament

Guvernul României a adoptat azi un Memorandum în urma căruia minele Lupeni și Lonea nu e închid. Doar că liberalii hunedoreni au venit să semneze, inutil, un act prin care să demonstreze că se angajează ca de acum înainte Complexul Energetic Valea Jiului să fie o prioritate. Și nu au vorbit nimic despre Mintia, deși acolo sunt de 18 zile proteste.

Complexul Energetic Hunedoara, prin Sindicatul Muntele, a cerut, în urma studiului GIG, elaborat de polonezi, ca minele Lonea și Lupeni să nu se închidă. Memorandumul a fost semnat la Guvern, de premierul Ludovic Orban, iar liberalii care vor să devină primari, au punctat evenimentul în cel mai festiv mod.
„Azi de dimineață, am primit de la domnul prim ministru Orban, Memorandumul semnat de ministrul Economiei și primul ministru, prin care se continuă activitatea la minele Lonea și Lupeni. Am rezolvat și această problemă, care putea fi rezolvată de doi ani de zile”, a spus Lucian Heiuș, președintele PNL Hunedoara.
Candidații la funcțiile de primar din partea PNL și la cea de președinte al Consiliului Județean Hunedoara au mers și mai mult și au semnat, la rândul lor, pactul prin care spun că garantează continuittea mineritului. Asta, deși demersul e de la sine înțeles că doar astfel decurge. „Mai mult, azi, împreună cu colegii mei, vom semna o declarație prin care ne luăm angajamentul în fața tuturor locuitorilor Văii Jiului, că vom sprijini înființarea Complexului Energetic Valea Jiului”, a mai punctat liberalul Heiuș.
Cât privește termocentrala de la Mintia, nimeni nu a scos vreo vorbă la acaastă conferință de presă, deși de 18 zile oamenii de acolo cer să fie luați în seamă de actualul Guvern.
Liberalii s-au mulțumit să le promită locuitorilor din Valea Jiului că nu vor închide nicio mină și au și semnat și parafat ideea.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Minele Lupeni și Lonea nu se închid. Liberalii au semnat (inutil) un angajament

 • 24 septembrie 2020 la 19:54
  Permalink

  Important este sa ramana Mina Livezeni , Mina Vulcan si Termocentrala Paroseni !

 • 24 septembrie 2020 la 22:44
  Permalink

  important e sa pape si gura pnl-ului ceva, ca a psd-ului a papat destul, isi asuma merite care nu le apartin nici lor nici psd-ului, meritele apartin lui Darius

 • 25 septembrie 2020 la 21:03
  Permalink

  minciuni electorale

 • 25 septembrie 2020 la 22:06
  Permalink

  Cine este Darius?

 • 27 septembrie 2020 la 12:40
  Permalink

  Cine este Darius întreba cineva……. Este cel mai mare împ?rat al Imperiului Persan….. În perioada sa Imperiul Persan a devenit cel mai puternic imperiu din zona orientului mijlociu……

Comentariile sunt închise.