Mii de debransati de la reteaua de apã

 

Apã si canalizare pentru locuitorii Vãii Jiului. Conform datelor pe care reprezentantii SC ApaServ Valea Jiului le au peste 99% din populatia Vãii beneficiazã de serviciile de apã si canalizare.
Totodatã cei de la ApaServ spun cã un numãr de 2500 de persoane sunt debransate de la apã potabilã dar acest lucru din cauza faptului cã sunt plecati sau nu au avut consum. În schimb la canalizare tatã lumea care este bransatã beneficiazã de serviciul de canalizare.
„Valea Jiului beneficiazã de 99,9% servicii de apã si canalizare. Persoanele care nu beneficiazã de servicii sunt pe parte de apã potabilã 2500 de debransati dar acest lucru din cauza faptului cã sunt plecati, din cauza faptului cã nu au avut consum. La canal toti cei care sunt bransati la reteaua de canalizare beneficiazã de acest serviciu”, a declarat Cristian Ionicã directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
Din punctul de vedere al restantelor cele mai mari probleme existã la asociatiile de proprietari.
„Din punct de vedere al restantelor este o luptã continã cu rãu platnicii. Problemele care ne dau cea mai mare bãtaie de cap sunt cele de la asociatiile de proprietari unde am ajuns sã ne judecãm cu toate pentru cã ele nu apucã sã plãteascã nici mãcar factura curentã. Acest lucru ne-a determinat sã trecem la încasarea directã. Avem exemplu pozitiv o asociatie de la Lupeni unde au trecut la încasarea directã si putem încasa si din factura curentã si din restante. Alte  asociatii chiar ele cer, în momentul în care vãd cã nu fac fatã, ca noi sã preluãm abonatii. La început am fãcut esalonãri de care nu s-au tinut iar dupã care i-am dat în judecatã. Este o luptã continuã sã recuperãm restantele si factura curentã. Cei care sunt în asociatii si doresc sã vinã la noi la încasare directã trebuie sã meargã la asociatie si sã ia un formular tip în care sã scrie cã nu au datorii la apã. În timp asociatiile au înteles cã bransamentele individuale le aduc un plus în functionarea lor”, a mai precizat sursa citatã.
În momentul de fatã în Valea Jiului SC ApaServ are mai multe centre de încasare la care populatia îsi poate plãti facturile sau la Paypoit.
Cosmin BACIU