Mii de conserve dulci, în centrele sociale din Hunedoara, prin Banca de alimente

Mii de conserve dulci ajung în spitalele, azilele de bătrâni și casele de copii din județul Hunedoara, prin grija celor de la Banca de alimente. Este o nouă acțiune prin care oamenii din aceste locuri vor avea parte de alimente, care altfel ar fi fost aruncate.
Banca de alimente vine din nou în spijinul copiilor și a bătrânilor, ori a bolnavilor din spitale, donând, de această dată dulcețuri, care sunt conservate în așa fel încât să poată fi folosite chiar și de diabetici. Un TIR întreg a fost descărcat la noi în Valea Jiului și acum sunt distribuite prin diverse instituții.
„Asociația Kandila, împreună cu Banca pentru alimente Timișoara și, într-un parteneriat cu primăria orașului Petrila, care ne-a oferit spațiul de depozitare, a reușit să aducă în Vale, peste 40.000 de borcane cu dulceață care vor fi distribuite în tot județul. În principiu, acestea vor ajunge în centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, pentru copii, dar și pentru toate proiectele sociale din zona Văii Jiului, dar și din restul județului”, a spus Alexandru Kelemen, Asociația Kandila, cel care distribuie acum aceste produse.
Borcane cu dulceață de mure, fructe de pădure, portocale, ori alte fructe, vor ajunge și la spitale și, cei care le donează susțin că pot fi folosite și de persoanele cu diabet.
„Tot ceea ce vedeți aici, dacă nu erau consumate în următoarele 3 luni de zile, probabil că ajungeau undeva la gunoi. Noi credem că hrana este necesară, mai ales în aceste momente dificile și pute ajuta atât de multe persoane vulnerabile, pentru că ne punem forțele laolaltă”, mai spune Alex.
Banca Pentru Alimente și-a început activitatea în anul 2016, colectând de atunci până în prezent, de la companiile donatoare, peste 3.200 de tone de alimente, ce au fost donate spre 30.000 de persoane aflate în situații vulnerabile. Anul acesta, Banca își propune să ajungă la un total de 4.000 de tone de alimente colectate la nivel de rețea.
Diana Mitrache