„Mãsinile” parcate aiurea împiedicã asfaltãrile

12O datã cu îmbunãtãtirea vremii au fost demarate si lucrãrile care vizeazã repararea strãzilor si trotuarelor din zona primãriei din Petrosani. În principal, este vorba despre arterele de circulatie de pe strãzile Stefan Octavian Iosif si General Dragalina.

Singura problemã, pentru asfaltatori, o reprezintã numãrul foarte mare de autoturisme parcate peste tot si care îi împiedicã pe reprezentantii firmei care se ocupã de lucrãri sã scoatã vechile borduri, sã pregãteascã strãzile pentru asfaltare si sã toarne noul covor asfaltic. „Îi rugãm pe proprietarii de autoturisme sã le parcheze, mãcar pentru câteva zile, în alte locatii decât cele în care se aflã în prezent. Pentru efectuarea lucrãrilor de asfaltare si schimbare a bordurilor este necesar ca zonele cuprinse în programul de reparatii sã fie eliberate de masinile parcate pe trotuare sau strãzi”, a precizat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

În principiu, în conditiile în care vor putea lucra, reprezentantii firmei care se ocupã cu reasfaltarea strãzilor din zona primãriei ar putea încheia lucrãrile pânã la sfârsitul lunii iunie. Aceasta, doar în cazul în care proprietarii masinãriilor parcate aiurea peste tot si care au transformat strãzile din zonã într-o imensã parcare ar întelege cã ar fi cazul sã-si mute „jucãriile” poluatoare în altã parte. Nu de alta, dar, tot ei sunt cei care se plâng cã nu au drumuri „umane” pe care sã-si plimbe rablele lãsate vraiste…

Mircea Nistor