O masă caldă și un fruct, pe pupitrul de la școală. Este programul devenit viabil la Aninoasa, una dintre primele școli din Valea Jiului, care a fost cuprinsă în programul național „Masă sănătoasă”. Și acolo am găsit și copii foarte bucuroși, la ora mesei.

Când vine ora mesei, copiii din Aninoasa par cei mai fericiți. Miroase foarte bine și toată lumea se spală pe mâini și se așează în băncuțe. Vine masa caldă. Iar de două zile, toată lumea a aflat ce bine e așa.
„E bună mâncarea. Am mâncat ieri paste cu carne și mi-a plăcut”, mi-a spus o fetiță.
„E foarte bine. E mai bine să mănânci la școală. Ieri am avut macaroane cu pui și parmezan”, a completat-o un băiețel.
„E foarte bine. Mâncăm mâncare bună. Azi avem, orez și pui și salată”, a adăugat alt copil, după ce a deschis caserola cu mâncarea caldă.
Școala din Aninoasa are peste 250 de copii care primesc o masă caldă, unii dintre ei fiind abia la grădiniță. Și asta a ajutat,
pentru că deja nimeni nu mai lipsește nici de la ore. „Este programul „Masă sănătoasă”, care a fost susținut de Guvernul României. Noi am reușit să obținem masa în sistem de catering, pentru prima dată. Peste 90%
dintre copii sunt foarte mulțumiți de masa caldă. Este foarte important, că mulți
provin din familii dezavantajate. Avem și copii care, din păcate, nu mai au părinți,
iar masa caldă este foarte bine-venită”,
a spus Elena Marton, director Școala Sfânta Varvara din Aninoasa.
Peste 250 de copii primesc masa
caldă la Aninoasa, dar totul este condiționat de prezența la ore. Și deja se simte că sunt mai mulți.
Licitația a fost adjudecată de o firmă din Aninoasa, așa că mâncarea ajunge la ora 11,00, caldă.
Aproape 4000 de elevi, din 11 școli
hunedorene beneficiază de programul „Masă sănătoasă”. Ei sunt din șocli și grădinițe din Hunedoara, Orăștie, Brad, Călan, Sântămărie Orlea, Petros, ori Ilia, sau Geoagiu, dar și de la Uricani, Petroșani sau Aninoasa, din Valea Jiului.
Diana Mitrache