Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Se impun criterii noi pentru acordarea de ajutoare sociale

Printr-o initiativã legislativã propusã de cinci parlamentari ALDE, unul dintre semnatari fiind si deputatul Marius Surgent se doreste stabilirea unor noi criterii de acordare a ajutorului social.
În opinia deputatului Marius Surgent în forma actualã legea care stipuleazã modul în care sunt acordate ajutoarele sociale este una destul de permisivã încurajând dezinteresul unor beneficiari de a-si gãsi un loc de muncã. “ Sunt situatii în care o persoanã are nevoie de ajutor pentru a trece peste o perioadã mai grea din viata sa. Atunci statul trebuie sã intervinã prin mijloacele  pe care le are la îndemânã pentru a sustine acea persoanã. Dar în momentul în care constati cã pentru persoana respectivã traiul din ajutoarele sociale a devenit un mod de viatã cred cã este nevoie ca statul sã intervinã”, spune deputatul Marius Surgent.
Conditii si criterii noi pentru acordarea de ajutor social
Refuzul unui loc de muncã sau neparticiparea la cursurile de formare profesionalã sunt doar douã dintre motivele pentru care o persoanã care beneficiazã de ajutor din partea statului îsi poate pierde acest statut. Deputatul Marius Surgent spune cã aceastã initiativã legislativã are ca scop principal de a-i determina sã-si caute un loc de muncã pe cei care s-au obisnuit sã trãiascã din ajutoarele sociale oferite de stat.
“Aceastã initiativã legislativã îi vizeazã în principal pe acei beneficiari de ajutoare sociale care si-au fãcut un obicei din a-si duce traiul de zi cu zi doar cu ceea ce le dã statul. Nu pot sã concep cã o persoanã care beneficiazã de ani de zile de asistentã socialã din partea statului nu a reusit sã îsi gãseascã un loc de muncã. Tocmai de aceea cred cã este necesar sã modificãm aceastã lege. Ajutorul social trebuie sã reprezinte un sprijin la nevoie nu un stimulent pentru nemuncã”, a concluzionat deputatul.
Printre criteriile noi ce vor fi introduse în legea care stipuleazã acordarea de ajutor social se pot enumera:
– persoanele majore apte de muncã din familia care beneficiazã de acest drept, vor avea obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrãri de interes local, fãrã a se depãsi regimul normal de lucru
– în cazul în care beneficiarii de ajutoare sociale sunt dovediti cã muncesc fãrã forme legale îsi vor pierde acest drept
– refuzul unui loc de muncã sau refuzul de a participa la serviciile oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de muncã atrage dupã sine încetarea dreptului de a primi ajutor social

Un comentariu la „Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Se impun criterii noi pentru acordarea de ajutoare sociale

  • 21 februarie 2018 la 20:31
    Permalink

    Daca nu se vrea saracie (ajutor social) in valea jiului atunci guvernul PSD – ALDE sa se tina de cuvant si sa faca investitiile promise anul trecut la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului , sa schimbe teviile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor , sa modernizeze Gara Petrosani , sa modernizeze Domeniul Schiabil Parang , sa modernizeze Statiunea montana Pasul Valcan , sa asfalteze drumul judetean din Parang , sa modernizeze drumul judetean Valea de Pesti , sa faca drumul spre Herculane , sa modernizeze drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina , ….

Comentariile sunt închise.