După mai bine de doi ani de zile de lucrări susținute aproximativ 500 de persoane din zona Câmpu lui Neag vor beneficia de apă potabilă. Lucrarea a fost una complexă cu o rețea de distribuție de aproape opt kilometri.

Aducțiunea are o lungime de aproape patru kilometri iar în acest moment procentul lucrării este de 99 %. Mai urmează ca populația să-și facă contracte pentru furnizarea apei potabile.
”La Câmpu lui Neag lucrările sunt la un procent de 99%, ceea ce înseamnă că în cursul lunii iulie v-a începe programul de recepție al lucrărilor. La această investiție se lucrează deja de peste doi ani de zile. În această zonă toți cetățenii de la Valea de Pești în sus nu aveau apă potabilă, era o apă nepotabilă. În urma finalizări lucrărilor de investiții peste 500 de persoane vor beneficia de apă potabilă. Este o stație care preia apa din rezervorul stației de la Valea de Pești și este pompată într-un rezervor de înmagazinare de 100mc, iar de acolo este distribuită la cei 500 de viitori abonați ai noștri. Rețeaua de aducțiune are o lungime de aproape patru kilometri. Apa este pompată în acel rezervor după care merge în rețeaua de distribuție de aproximativ opt kilometri. În acest moment alimentarea cu apă în acea zonă este destul de dificilă pentru că sursele din care loau oamenii apă sunt în continuă scădere. Când vorbim de cele 500 de persoane, vorbim pe lângă rețeaua de distribuție de aproape opt kilometri, mai vorbim de cămine, aparate de măsură corespunzătoare, înseamnă instalațiile de hidranți care până în momentul de față nu existau pe partea de Câmpu lui Neag. Noi sperăm ca în această lună să se finalizeze tot ceea ce înseamnă recepție, iar după ce terminăm cu partea tehnică să putem trece la partea comercială, adică încheiere de contracte pentru viitorii abonați din zona respectivă. Ca orice lucrare este una de extindere, a avut și zone unde a fost destul de aproape de drumul național dar constructorul odată cu preluarea proiectului știa riscurile la care se expune. Pe toată perioada lucrări nu au fost întâmpinate probleme. O parte din instalație a trecut și peste inundațiile de acum doi ani când hidranții care erau supraterani au fost cei mai expuși. după o iarnă când instalația a fost golită au mai existat mici probleme la capitolul aerisire dar toate aceste probleme au fost remediate până la finalizarea proiectului pentru a putea alimenta populația de la Câmpu lui Neag”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
Lucrarea nu a fost una ușoară ținând cont și de zonă dar constructorul a reușit finalizarea acesteia fără întârzieri sau alte probleme de ordin tehnic sau uman. Mai mult decât atât și problemele din urmă cu doi ani atunci când în zonă au existat viituri nu au afectat rețeaua nouă de hidranți.
Monika BACIU