La CEH s-a semnat pentru compensatii, la transferul contributiilor

Trecerea contributiilor de la angajat la angajator îi punea pe minerii si energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara în situatia de a încasa mai putini bani.  Situatia a fost, însã, remediatã cu prima zi a acestei luni, iar acum, spun sindicalistii,  contractul colectiv este respectat în totalitate.
„Începând cu data e  1 iunie, angajatii CEH au semnat pentru introducerea compensatiilor în salariu, acele compensatii care se acordau pentru transferul contributiilor sociale si, putem sã spune cã, în momentul de fatã, contractul colectiv de muncã este la zi”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH. Conform Ordonantei 82 de anul trecut, CEH a demarat negocieri, pentru a gãsi solutii, în asa fel încât angajatii Complexului Energetic Hunedoara sã nu piardã, ca urmare a transferului contributiilor de la angajator, la  angajat. Sindicatele din minerit au si protestat la Bucuresti împotriva acestei decizii de a  transfera sumele cãtre angajati, mai ales cã, în istoria mineritului de huilã, aceste sume nu au fost plãtite. De-a lungul anilor, mineritul Vãii Jiului a ajuns cu datorii uriase si de douã ori le-au fost sterse de cãtre stat  aceste neplãti, pentru cã altfel s-ar fi intrat în faliment.
Diana Mitrache

5 comentarii la „La CEH s-a semnat pentru compensatii, la transferul contributiilor

 • 7 iunie 2018 la 19:04
  Permalink

  atentat la bugetul statului

 • 7 iunie 2018 la 19:20
  Permalink

  Mincinosule …. de ce nu spui ca acele (compensatii ) nu au fost bagate integral in salariu , doar un procent din ele .. De ex. : la un salar de 2400 , compensatia conform ordonantei 82 era in jur de aproape 800 de lei , acum salariul cu ( compensatia) introdusa in el este doar de 2900 si ceva … explica fenomenul .. ?

 • 7 iunie 2018 la 19:36
  Permalink

  f simplu ;restul de bani este comision ?????

 • 7 iunie 2018 la 21:00
  Permalink

  Sindicatele sa protesteze sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Lupeni pentru ca huila din valea jiului sa devina rentabila .

 • 8 iunie 2018 la 10:47
  Permalink

  Referitor la comentariul privind introducerea compensatiilor in salariu este bine de stiut pentru neavenitii ce fac comentarii ca aceste compensatii pe perioada cat s-au aplicat au fost calculate la salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent. La introducerea lor in salariu s-a aplicat acel procent de 19,96% la salariul tarifar urmand ca toate sporurile sa creasca cu acest procent. Ar fi bine ca cei care fac comentarii sa se informeze mai intai si sa faca diferenta intre salariul brut si salariul tarifar.

Comentariile sunt închise.