Klavier Art ajunge la editia cu numãrul 8

Concursul destinat tinerilor pianisti ajunge la editia cu numãrul opt. Jumãtatea lunii decembrie aduce la Petrosani un eveniment de exceptie destinat tinerilor pianisti.
În perioada 13-15 decembrie va avea loc o nouã editie a Festivalului – concurs Klavier Art. Zeci de artisti adolescenti se vor întrece în cea de-a VIII-a editie a festivalului care a devenit traditional pentru Petrosani.
“Acest festival-concurs are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul  tinerilor si a melomanilor si sprijinirea tinerilor care se îndreaptã spre acest gen de muzicã, dar si plasarea municipiului nostru în circuitul cultural si educativ al muzicii clasice. Pe de altã parte, acest concurs oferã posibilitatea ca elevii si copiii cu talent deosebit sã se evidentieze si sã îsi valorifice potentialul  artistic”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul  municipiului Petrosani
8000 de lei a alocat Consiliul Local Petrosani pentru sustinerea acestui eveniment. Evenimentul  este organizat de Scoala Gimnazialã IG Duca în parteneriat cu Asociatia Klavier Art din Bucuresti. Actiunea este sustinutã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani. An de an, la acest eveniment iau parte pianisti din toate colturile tãrii.
Cosmin BACIU