Jurnalistul Nicu Tascã, la prima aparitie editorialã

„Observator. Jurnal socio-politic 2003-2018” este titlul primei cãrti pe care jurnalistul Nicu Tascã din Valea jiului o va lansa la Petrosani.
Este o carte ce cuprinde, asa cum ne-a spus autorul ei, scrieri de peste timp, ale celui care a scris despre actualitatea din Valea Jiului, în ultimii ani, din postura de ziarist, ori din perioada când chiar a fost purtãtor de cuvânt. „Prima mea carte se va întâlni cu publicul în data de 1 iunie la ora 17,00, la sala Artelier a Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu  din Petrosani. Este o carte în care mi-am adunat toate articolele publicate în aceastã perioadã, toate editorialele pe care le-am scris, sau o mare parte dintre cele pe care le-am scris. Are un continut important sociologic si, de asemenea, sunt atinse teme precum comunicarea si zona politicã”, a spus Nicu Tascã, jurnalist.
Prima încercare de a scrie o carte a lui Nicu Tascã, vine si dupã ce, o bunã bucatã din timp, jurnalistul a luptat pentru ideea cã politicienii si cei aflati în functii de conducere au nevoie de un om care sã îi învete ce trebuie sã zicã în public, ori cum sã se comporte ca atare, pentru functia pe care o ocupã. „ O bunã parte dintre articolele pe care le-am scris au ca temã aceastã chestiune a comunicãrii, despre care am vorbit foarte mult si pot sã spun cã voi mai vorbi. Este o temã foarte apropiatã sufletului meu. Am si o experientã în acest domeniu si cred cã politica si societatea ar arãta cu totul altfel, dacã, acest segment al comunicãrii ar fi mai bine valorificat”, a mai adãugat Nicu.
Cartea va fi lansatã de 1 iunie, la Teatrul din Petrosani, ca eveniment în cadrul galei ce se desfãsoarã în acest loc.
Diana Mitrache