Investiții pentru pacienții Spitalului municipal Lupeni

D ouă societăți vor furniza Spitalului municipal Lupeni diverse aparate si produse medicale.

O procedură de achiziție a fost demarată și prevedea și achiziționarea unui “ Aparat anestezie si laser de inalta intensitate si terapia shockwave combina unica intr-un singur sistem”. BTL ROMANIA APARATURA MEDICALA S.R.L. și S.C. DRAGER MEDICAL ROMANIA S.R.L. sunt cele două societăți care vor furniza aparatura medicală spitalului din Lupeni.
Spitalul municipal Lupeni detine in structura sa un compartiment ATI, o sectie de chirurgie generala din care fac parte compartimente de specialitati chirurgicale – ortopedie traumatologie , orl, urologie , chirurgie plastica si reparatorie si o sectie de obstetrica –ginecologie.
Cele doua blocuri operatorii aferente
sectiilor sunt utilizate
zilnic. Pentru asigurarea unei activitati chirurgicale de calitate ,pentru siguranta si confortul pacientului este nevoie de servicii de anestezie complete si complexe ce necesita aparatura de anestezie moderna, conform
standardelor.
”Blocul operator
aferent sectiei chirurgie si compartimentului de anestezie – ca si structura – detine un spatiu suficient pentru aparatul de anestezie. Cele existente sunt invechite fizic si moral, nu corespund
cerintelor actuale de utilizare, au fost utilizate o perioada de peste douazeci de ani , zilnic ,incat s-a ajuns ca in ultimii ani defectiunile minore/ majore sa fie frecvente, necesitand inlocuiri de piese. Aceastea fiind de genera­tie veche, piesele defecte s-au inlocuit cu altele functionale, modul de achizitionare fiind dificil sau chiar imposibil”, arată documentul. În plus, spitalul din Lupeni deține și un compartiment RMFB – Recuperare Medicală, aici fiind necesar aparatul pentru terapia shockwave.
Monika BACIU