Inselati cu locuri de munca in Germania / Pagubitii se tem sa nu se musamalizeze ancheta

Cei care au platit sume generoase pentru a pleca la munca in Germania, dar au luat teapa, se tem ca ancheta sa nu fie musamalizata. Oamenii spun ca barbatul care le-a luat banii a plecat de mut din tara, in Spania, iar tatal lui ar lucra in cadrul administratiei publice din Vulcan

Oamenii au depus reclamatii la politie, dar nu i-a mai chemat nimeni la audoeri, desi de atunci a trecut mai bine de o luna. Sunt circa 150 de persoane inselate, care au dat milioane de lei, dar au ramas si fara bani si fara loc de munca.

Oamenii spun ca au gasit un anunt pe Internet care oferea locuri de munca la plantatul si culesul castravetilor. Au luat imediat legatura cu intermediarul, care s-a recomandat Cristi, si asa a inceput calvarul lor.

Toata lumea a platit cel putin 300 de lei de lei, dar sunt care au dat si cate 200 de euro, dupa care au semnat cate un contract, iar intelegerea a fost sa se intalneasca in Gara Deva, de unde ar fi trebuit sa fie preluati de autocare.

Din pacate, nu a mai venit nimeni dupa ei, iar persoanele inselate au dormit chiar si doua zile pe jos, pe bagaje. Cei mai multi sunt din Valea JIului, insa printre cei inselati se afla si oameni din Targu Jiu, Sighetul Marmatiei sau Vrancea. Politistii au luat atunci legatura cu ei si i-au indemnat sa depuna plangere. Asa au facut, darn u mai stiu nimic despre ancheta si nici nu i-a mai contactat nimeni de la Politie.

“De la fiecare a luat cate 150 – 200 de euro. De atunci nu ne-a mai contactat nimeni si e o luna si ceva. Noi l-am gasit printr-o cunostinta. Copilul nu avea serviciu si ne-am gandit ca ar fi bines a mearga la lucru in strainatate. Am facut reclamatie si la Politie din Lupeni (n.r. de unde sunt oamenii), si la Petrosani, darn u s-a mai intamplat nimic de atunci. Nu s-au luat masuri si am inteles ca el e prin Spania”, spune T.V., tatal unuia dintre cei inselati. Oamenii se tem acum sa nu se incerce musamalizarea cazului, mai ales ca au informatii ca tatal “teparului” ar lucra la Primaria din Vulcan. In plus, spun ca nu ar fi prima data cand se ocupai cu astfel de afaceri necurate, dar a scapat de fiecare data. “O sa ma duc la Vulcan, sa-l caut pe tatal lui la Primarie, ca nu se mai poate. Sa ne dea banii”, spune si mama baiatului.

Carmen Cosman

2 comentarii la „Inselati cu locuri de munca in Germania / Pagubitii se tem sa nu se musamalizeze ancheta

 • 8 iunie 2012 la 01:08
  Permalink

  Ce situatie jenanta,si prost si cu banii luati.

 • 8 iunie 2012 la 06:16
  Permalink

  BAAAAAAAAAAAA, sunt cei mai multi hoti in Valea asta a Plangerii pe metrul patrat.
  Drogati, „prostituate” de tot felul, smecheri, cocalari, pesti, luptatori K1, udmr-isti, criminali, banditi, second-isti, totul e pe fata in Valea asta, nu mai e nici un pardon.
  Astea sunt orasele pe care „administratia” pdl-ista a avut-o, dar se pare ca oamenilor le place asa, asta e….

Comentariile sunt închise.