Actualitate

Înscrieri noi pentru rabla la electrocasnice

A demarat o nouã etapã din Programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Acesta  s-a dovedit un succes la primele douã editii, iar din 15 iulie,  de la ora 10,00, se fac din nou înscrieri.
Administratia Fondului pentru Mediu alocã aproximativ 20 de milioane de lei, jumãtate din valoarea alocatã pentru întreg anul, acestei editii.
Pentru cã nici cele aproximativ 90.000 de vouchere puse la  dispozitie de autoritãti la cea de-a doua editie nu au fost cheltuite în  totalitate, Administratia Fondului pentru  Mediu (AFM) a lansat-o si pe a treia, etapã în care sunt asteptati cei care  vor un aparat nou. Potrivit unui comunicat remis presei,
”Începând cu data de 15 iulie 2019, sumele aferente voucherelor  neutilizate vor deveni disponibile pentru noi înscrieri”, a informat AFM, precizând cã data pânã la care trebuie  consumate voucherele emise la a doua editie este 8 iulie. Schimbul se face  în sistem 1:1, la adresa mentionatã de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrãrii celui nou-achizitionat.   Finantarea se va acorda sub formã de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, astfel:
a) 200 lei pentru masini de spãlat rufe cu eficienta energeticã A++;
b) 300 lei pentru masini de spãlat rufe cu eficienta energeticã A+++;
c) 300 lei pentru masini de spãlat vase cu eficienta energeticã A++;
d) 400 lei pentru masini de spãlat vase cu eficienta energeticã A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer  conditionat portabile, cu eficienta energeticã la rãcire (A+++/ A++);
f) 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lãzi frigorifice/congelatoare cu eficienta energeticã A++;
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lãzi frigorifice/congelatoare cu eficienta energeticã A+++;
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienta energeticã A si A+;
i) 400 lei pentru televizoare cu eficienta energeticã A++ si A+++.
Diana Mitrache