Initiativa pentru Valea Jiului, lansatã la Guvern

Initiativa pentru Vale Jiului  a fost lansatã ieri la Guvern, iar Ministerul Fondurilor Europene îndeplineste rolul de coordonator national pentru implementarea acesteia.
Aceastã initiativã a fost dezvoltatã în contextul  lansãrii de cãtre Comisia Europeanã, la 11 decembrie 2017, a Platformei  pentru regiunile carbonifere în tranzitie, care are ca scop dezvoltarea proiectelor si strategiilor pe termen lung, ca rãspuns la provocãrile sociale si de mediu cu care se  confruntã aceste regiuni. Platforma faciliteazã dezvoltarea de proiecte si strategii pe termen lung în regiunile carbonifere, în scopul lansãrii procesului de tranzitie si ca rãspuns la dificultãtile sociale si de mediu. Ea este conceputã pentru a stimula tranzitia cãtre energia curatã, acordând mai multã atentie echitãtii sociale, transformãrilor structurale, noilor competente si finantãrii  pentru economia realã.
România a aderat la aceastã platformã la începutul anului 2018 si, în acest fel, Valea Jiului va fi prima zonã din România care va beneficia de sprijinul acestei  initiative, prin proiecte care vizeazã diversificarea economicã, îmbunãtãtirea calitãtii aerului si a tehnologiilor care vor contribui la  decarbonizarea economiei.

Ministerul Fondurilor Europene si-a asumat rolul de coordonator al Initiativei pentru regiunea Valea Jiului si a întreprins o serie de demersuri în acest sens. Astfel, a fost organizatã o reuniune cu autoritãtile locale si cu reprezentantii Autoritãtilor de Management pentru identificarea unor proiecte concrete de dezvoltare a regiunii pe care au fost prezentate la reuniunea Platformei din 12 iulie (propuneri în domeniul infrastructurii de transport, eficientei energetice, turismului, dezvoltãrii industriale, dezvoltãrii locale si din domeniul social).
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Initiativa pentru Valea Jiului, lansatã la Guvern

 • 9 ianuarie 2020 la 06:18
  Permalink

  Corect. Va ramane o initiativa, poate vreo cateva zeci daca se vor reangaja…. In fine, INITIATIVA.

 • 9 ianuarie 2020 la 06:26
  Permalink

  stie cineva ce-i cu nebunu ala de cerea investitii la minele vulcan si livezeni? chiar lipseste :))

 • 9 ianuarie 2020 la 08:34
  Permalink

  Valea Jiului va avea viitor cand se va reorganiza teritorial….un singur oras ! Restul e parfum….unul ieftin .

 • 9 ianuarie 2020 la 13:20
  Permalink

  este internat la zam

Comentariile sunt închise.