Inconstienta la volan îi putea costa scump

Nu mai putin de cinci accidente rutiere, patru dintre ele în decurs de câteva ore, au avut loc pe DN 66, între Petrosani si Hateg în weekend-ul trecut.
În douã cazuri, soferii au avut mare noroc cã au scãpat nevãtãmati dupã ce masinile pe care le conduceau au iesit de pe sosea rãsturnându-se într-o râpã ori pe câmp. Alti soferi s-au izbit de parapetii de protectie de pe serpentinele de la Pestera Bolii dupã ce au ignorat limita de vitezã impusã în zona respectivã. Potrivit politistilor, accidentele s-au produs din cauza faptului cã soferii nu au adaptat viteza la conditiile de drum, masinile au intrat în derapaj si n-au mai putut fi controlate.  Numãrul foarte mare de accidente rutiere care au avut loc doar în ultima perioadã în zona Bãnita-Petrosani, au atras atentia politistilor rutieri care se tem ca zona amintitã sã nu ajungã la fel de sumbrã ca si cele de pe DN7.
Astfel au fost sporite actiunile cu autospecialele radar pe segmentul de drum Hateg-Petrosani, însã nu este suficient.
„Multi soferi, în special cei care erau obisnuiti cu drumul îngust între Bãnita si Petrosani, acum când au si patru benzi, cred cã pot rula în vitezã fãrã sã-i mai intereseze ceva. De cele mai multe ori se însealã si ajung sã provoace accidente tragice”, mai spun politistii. Exemplu este si tragedia de la Bãnita, de acum douã sãptãmâni, când cinci tineri au fost grav rãniti iar un altul a murit. Soferul vinovat de producerea accidentului era bãut si circula cu vitezã foarte mare, iar într-o curbã periculoasã a derapat si a ajuns pe contrasens unde s-a izbit de un alt autoturism.
Maximilian Gânju
Foto Facebook