Încep lucrările la podul de la Lainici

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat constructorii pentru noul pod de la Lainici. Lucrările la defileu au fost finalizate, dar  de aproape un deceniu  acest pod așteaptă să fie construit.

La începutul acestei săptămâni vor fi semnate contractele cu firmele câștigătoare pentru lucrările la podul de la Lainici. Construcția nu este una solidă acum, iar transportatorii s-au plâns mereu de faptul că există restricții de tonaj. Vorbim despre un pod improvizat acum un deceniu, în Defileul Jiului, în zona Lainici, în locul unei construcții vechi, care nu mai făcea față traficului rutier.

Ruta din defileu a rămas cu varianta provizorie care are impusă o limită de tonaj de 30 de tone. Astfel, toți marii transportatori ocolesc artera dintre Petroșani și Târgu Jiu, deși Defileul Jiului este cea mai scurtă variantă de legătură .

Anul acesta a fost organizată o licitație pentru desemnarea unui constructor pentru un pod nou peste râul Jiu, care să înlocuiască varianta provizorie.

Contractul de execuție și pentru acesta pod va fi semnat în această săptămână la Târgu Jiu. Noua construcție presupune inclusiv realizarea de exproprieri în Defileul Jiului.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Încep lucrările la podul de la Lainici

  • 22 septembrie 2020 la 08:43
    Permalink

    Este o lucrare gigantic?, care necesit? utilizarea înaltei tehnologii existent? la nivel planetar.Nici chinezi ?i nici japonezii,nu ?i-au asumat riscul de a se b?ga la o asemenea lucrare.

Comentariile sunt închise.