Incendiu violent stins de pompierii brãdeni

 

În atelierul de prelucrare a lemnului din Crisan, unde se produceau brichete de rumegus, au fost distruse mai multe utilaje. Focul ar fi pornit de la rumegusul care s-a autoaprins.
Pompierii Statiei Brad, organizati în 3 echipaje dotate cu autospeciale de stingere a incendiilor, au  intervenit de urgentã imediat dupã sosirea apelului pe 112.
”La sosire pompierii au gãsit un incendiu generalizat la atelierul de productie a brichetelor din rumegus ce era atasat de 2 locuinte si 2 anexe. Echipajele de interventie au reusit atât stoparea înaintãrii incendiului spre locuinte cât si  lichidarea arderii de la nivelul  atelierului.
În sprijinul pompierilor brãdeni a fost trimis si un echipaj al Detasamentului Deva cu o  autospecialã cu capacitate de 9.000 de litri. În zona a fost deplasat si un echipaj de prim ajutor însã, din  fericire, nu au fost persoane rãnite sau intoxicate cu fum”, a precizat Anemona Doda, purtãtorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Incendiul a distrus  acoperisul atelierului, cu o suprafatã de aproximativ 200 de metri patrati, si a avariat utilajele aflate în incintã.
Maximilian Gânju