Incendiatorul masinii primarului din Vulcan da ochii cu judecatorii

Giany Simulea, barbatul care i-a incendiat masina primarului din Vulcan, afla marti daca va fi sau nu judecat de alt magistrat. Aparatorii lui au cerut recuzarea instantei.

Solicitarea de recuzare  a instantei de judecata formulata de aparatorii lui Giany Ioan Simulea – cel care a incendiat autoturismul de lux al familiei primarului Gheorghe Ile – va fi luata marti in discutie, la Judecatoria Petrosani.

Aparatorii barbatului acuzat de distrugere si santaj au cerut recuzarea instantei, cerere care va fi dezbatuta la termenul de maine.  Avocatii acestuia au acuzat judecatorul de caz ca s-a antepronuntat, dupa ce  le-a fost respinsa cererea de probe depusa la dosar, respectiv efectuarea unei expertize tehnice care sa stabileasca valoarea masinii si, in consecinta, cea a daunelor.

Ei sustineau ca bolidul de lux incendiat nu ar mai fi valorat 73.000 de euro la momentul comiterii faptei, pe motiv ca ar interveni uzura, insa procurorul si aparatorii familiei primarului spun ca valoarea nu poate fi alta decat cea stabilita prin contract cu firma de leasing prin care s-a cumparat autoturismul. Iar judecatorul de caz a respins solicitarea efectuarii acestei expertize.

La termenul de marti se asteapta si decizia privind  instituirea unui sechestru asigurator pe bunurile inculpatului, cerere formulata de avocatii familiei Ile, dar va fi solutionata si cererea de schimbare a incadrarii juridice a faptei pentru care Geany Simulea este judecat.

Giany Simulea a fost trimis in judecata de procurori pentru doua infractiuni de santaj si pentru distrugere. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai, Simulea a incercat sa obtina de la cei doi, prin amenintari, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, dupa ce a vazut ca nu poate lua bani de al ei, a incendiat masina de lux a lui Alexandru Ile, in valoare de 73. 420 de euro, aflata in parcare.

In fata judecatorului de caz, Giany Simulea, care risca sa primeasca 20 de ani de inchisoare, si-a recunoscut faptele, dar a precizat ca nu stie de ce a facut-o.

Exista suspiciuni ca nu ar fi actionat singur, iar unele surse sustin ca nu poate sa isi divulge eventualii complici pentru ca ar fi fost amenintat cu moartea daca spune ceva.

Carmen Cosman

2 comentarii la „Incendiatorul masinii primarului din Vulcan da ochii cu judecatorii

  • 30 mai 2013 la 20:55
    Permalink

    Da multi procurori si multi infractori ce tara frumoasa multe banci comerciale putine locuri de munca drogati nationalisti fara bani/

  • 4 octombrie 2013 la 12:36
    Permalink

    Traiasca politia ca numai ei au ziua de maine asigurata si cei de la monetaria statului. Multumem Romania.I love.

Comentariile sunt închise.