Încasãrile prin pay-point, circa 150.000 lunar

Din ce în ce mai multi abonati ai serviciului de apã si canalizare din VAlea Jiului aleg sã îsi plãteascã facturile la apã prin intermediul noilor metode de încasare. Lunar, societatea de apã din Valea Jiului, încaseazã circa 150.000 de lei lunar prin sistemul inagurat în urmã cu 3 ani, si anume prin pay-point-uri.

Facturile la apã pot fi plãtite, de ceva timp, prin intermediul sistemului de platã pay-point si nu numai, prin magazinele partenere Un-Doi si la sucursalele bãncii Piraeus.

Reprezentantii societãtii de apã din Valea Jiului au fãcut un bilant al încasãrilor prin intermediul acestui serviciu. Constatarea este cã din ce în ce mai multi abonati ai SC ApaServ Valea Jiului aleg sã plãteascã facturile la pay-point, astfel cã nu mai sunt nevoiti sã stea la coadã la ghiseele de încasare a facturilor.  Extinderea canalelor de încasare a fost una dintre mãsurile principale întreprinse de societatea de apã si canalizare din Valea Jiului, astfel ca abonatii societãtii SC Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani, nu mai sunt nevoiti sã stea la cozi care se formeazã  la punctele de încasare pentru a achita facturile de apã.

„Reamintim clientilor SC Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani  ca facturile sunt prevãzute cu coduri de bare acestea putând fi achitate si prin sistemul Pay Point  la orice punct de încasare dotat cu cu un astfel de sistem de platã, nu doar la casieriile societãtii sau la încasatorii de teren. Sistemul de încasare Pay Point s-a dovedit a fi agreat de cãtre clientii societãtii noastre, dovada fiind încasãrile lunare tot în crestere. Lunar, încasãm undeva la 150.000 de lei numai prin pay-point” a declarat Alina Pavel seful Serviciului Comercial al Apa Serv.

Modalitatea de platã a facturii prin sistemul Pay Point este simplã si sigurã: clientul se prezintã cu factura de apã în cel mai apropiat magazin în care se gãseste un terminal pay point, vânzãtorul scaneazã codul de bare de pe factura, clientul achita în numerar valoarea facturii si primeste pe loc un exemplar al chitantei cu toate detaliile tranzactiei. Sistemul este functional din anul 2013, iar atunci, directorul general al ApaServ Valea Jiului, Costel Avram declara cã “încercãm sã gãsim alternative sã putem plãti si la alte bãnci, pentru cã oamenii sã achite factura mai usor”.

Monika BACIU