ÎN URMĂ CU 100 DE ANI (24 SEPTEMBRIE 1922) A FOST INAUGURAT PRIMUL STADION AL ECHIPEI JIUL PETROȘANI

E chipa de fotbal a minerilor din Petroșani, apărută în anul 1919 sub numele de C.A.M.P (Clubul Atletic al Minerilor din Petroșani) juca la acea vreme pe tot felul de stadioane improvizate de pe la marginea comunei (Petroșaniul va deveni oraș în 1924).

Unul dintre conducătorii echipei de atunci – care în 1922 se va numi U.C.A.S.P – inginerul minier Iosif Litz (foto), va impulsiona construirea unui stadion în partea de sud a Petroșaniului, alături de el fiindu-i funcționarul Aurel Șinca și Lajos Nagy sau electricianul Friges Mille.
Decizia inaugurării stadionului este luată pentru data de 24 septembrie 1922, în prezențam Alteței Sale Regale, principele Carol, viitorul rege Carol al II –lea al României. Presa vremii va relata acest eveniment.
SCRISOARE CĂTRE PREFECT
Fiind vorba de o vizită la cel mai înalt nivel, autorităţile locale nu stau cu mâinile în sân şi pregătesc din timp vizita Principelui Carol. Astfel, cu două luni înainte de anunţata vizită, la 22 iulie 1922, directorul general al Societăţii “Petroşeni” – Sociectatea Anonimă pentru exploatarea minelor de cărbuni se adresează Prefecturii:
Domnule Prefect!
În ziua de 24 Septembrie 1922 va avea loc inaugurarea Arenei Clubului Sportiv al Societăţii noastre cu ce ocaziune Principele Carol va vizita Valea Jiului pentru a participa la serbarea sportivă. Cu onoare vă aduce la cunoştiinţă toate acestea ca să puteţi lua devreme toate măsurile cuvenite pentru repararea şoselelor judeţului nostru fiindcă cu cea mai mare
probabilitate Principele Carol va veni direct cu automobilul.